Afetlere karşı iş birliği

AFAD, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında TOBB, TZOB ve TİSK ile iş birliği protokolü imzaladı. Afet Eğitim İş birliği Protokolü kapsamında vatandaşlara doğal afetlere yönelik eğitimler verilecek. İmza törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin risk afet planlarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Afetlere karşı iş birliği

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu bir araya geldi. Bu kurumlar ile AFAD arasında iş birliğiprotokolü imzalandı.

Doğal afette farkındalık amacıyla imzalanan protokole göre, vatandaşlara özel afet eğitimi verilecek.

İmza törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı:

- Afet bölgesi olduğumuzu aklımızdan çıkarmayalım.

- 51 milyon vatandaşa 2021 yılı afet yılı olması sebebiyle ulaşacağız. Şuana kadar 3 milyon vatandaşa yüz yüze eğitim verdik 81 il valimize 1127 amirimizle başladık onlara eğitim verdik.

- 81 ilimizde İl Risk Azaltma Planları yapıyoruz. Gönüllü AFAD var olan vatandaşa eğitici eğitimi verdik. AFAD videosu var vatandaşlarımız tam zamanlı olarak indirip izlediler. 360 derecede AFAD eğitimimiz var.

İçişleri Bakanı Soylu, acil durumlar için bir telefon uygulaması geliştirildiğini belirtti:

- AFAD uygulaması hazırlıyoruz 1 fazı bitti. 112’yi arayabilme özelliği de olacak. Ayrıca 112 kabiliyetlerini de geliştirdik. Tek bir numarayla acil numaraları vatandaşlar arayabilecek gelişmiş ülkelerde olduğu gibi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da işletmeleri afete karşı hazırlayacaklarını ifade etti:

- Sağlam KOBİ projesiyle üye işletmeleri afetlere karşı hazır hale getiriyoruz. Bu vesileyle, afetlere karşı hazırlıklı olmak için, iş dünyasının DASK zorunlu deprem, yangın, sel, diğer doğal afetler ve genel zararlar gibi sigortalarını yaptırmaları gerektiğini önemle hatırlatmak isterim.

# deprem # yangın # afet # süleyman soylu # AFAD # iş birliği # protokol # sendika # sel # tobb # Bakan Soylu # tzob # acil # doğal afet # TİSK # deprem sigortası # DASK # odalar birliği # acil numara