RTÜK, pedofili skandalı ile gündeme gelen "Minnoşlar" dizisi için harekete geçti

Netflix’in pedofiliyi özendiren “Minnoşlar” isimli filmi hakkında hazırlanan rapor tamamlandı. Raporda, film ile çocuğa yönelik istismar hükmünün ihlal edildiği belirtildi. Filmin fragmanı üzerinden yayının durdurulması ve para cezası kesilmesini öngören rapor, yarın RTÜK üyelerinin oyuna sunulacak.

RTÜK, pedofili skandalı ile gündeme gelen "Minnoşlar" dizisi için harekete geçti

Pedofili skandalı ile gündeme gelen "Minnoşlar" dizisi için Radyo Televizyon Üst Kurulu, harekete geçti. Rapor hazırlandı. Yarın üyelere dağıtılacak rapor ile birlikte masada NETFLIX'e yaptırımlar da olacak.

Netfilx'in 9 Eylül'de yayınlamayı düşündüğü "Minnoşlar" dizisi için gözlerin çevrildiği RTÜK, çalışmalarını tamamladı.

Eşcinselliğe özendirme içerikleriyle de tartışılan Netflix dizi-film platformunda fragmanı yayınlanan dizi için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı RTÜK'e şikâyet dilekçesi vermişti.

Dilekçeyi inceleyen RTÜK, Netflix için hazırladığı raporunu tamamladı. Raporda, dizide çocuğa yönelik istismar hükmünün ihlal edildiği vurgulandı.

Rapor kapsamında dizi ile ilgili son kararı vermek için RTÜK 'ün 9 üyesi 3 Eylül’de toplanacak. Toplantıda "Minnoşlar" dizisi için yayın durdurma ve para cezası kesilmesi görüşülecek.

Eğer Netflix, diziyi yayına sokarsa geçici yayın lisansı iptal etme formülü masaya gelecek.

Yaptırım uygulanması halinde ise bu sosyal medya düzenlemesinin hayata geçirilmesinden ardından verilen ilk ceza olacak.

ulusal.com.tr

# netflix # Minnoşlar