Financial Times dan Erdoğan’a diktatör benzetmesi

Batı dünyasının en etkin gazetelerinden biri olan Financial Times, Türkiye'ye güvenin kalmadığını yazdı. 4 sayfalık özel Türkiye ekinde "Komşularla sıfır sorun siyasetinin sırf soruna dönüştüğünü" belirten gazete, Türkiye'nin artık güvenilir bir ülke olarak görülmediğini yazdı.

Financial Times dan Erdoğan’a diktatör benzetmesi

Türkiye, Avrupa'da güvensiz ülke ilan edildi.

Batı dünyasında ekonomi çevrelerinin önemli yayın organlarından biri olan İngiliz Financial Times gazetesi, 4 sayfalık özel bir Türkiye eki yayınladı. Gazetenin uluslararası ilişkiler editörünün imzasıyla yayınlanan ekin başlığı "Ankara artık güvenilir görülmüyor" oldu.

"Komşularla sıfır sorun" politikasının o dönem yere göre sığdırılamadığı belirtilen özel ekte; Türkiye'nin neredeyse sorun yaşamadığı komşusunun olmadığı vurgulandı. Örnek verilen ülkeler ise Mısır, Suriye, Irak ve İsrail ile daha düşük ölçekte Suudi Arabistan ve İran oldu.

Yazıda "Hükümetin Suriye'ye giden IŞİD'lilere izin verdiği, Türkiye'deki cihat hattı olmadan IŞİD'in direniş gösteremeyeceği savunuldu.

Yazıda; Ankara'nın Batılı müttefiklerinin, Erdoğan'ın Rusya lideri Putin'i açıkça takdir etmesinden ve Çin ile "cilveleşmesinden" kaygı duydukları da belirtildi. Cumurbaşkanı Erdoğan ile ilgili dikkat çeken başka ifadelerde kullanıldı, kişi, düşünce ve siyasi özgürlüklere önem vermediği vurgulandı.

Yazıda "Erdoğan'ın otoriter bir tavırla liberal olmayan bir demokrasiye yönelmesi, hukukun üstünlüğünü sorgulaması, ifade ve gösteri özgürlüğünü tehlikeye atması Türkiye'yi AB üyeliğinden uzaklaştırıyor." denildi.

ulusalkanal.com.tr

# Financial Times # Diktatör