Bölücü partiler CHP'nin misafiri oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonel toplantısı, bölgedeki ayrılıkçı unsurları bir araya getirdi. Türkiye, Suriye, Irak ve İran'da faaliyet gösteren bölücü Kürt partilerinin yanısıra Suriye'deki teröristlerin çatı örgütü Suriye Ulusal Konseyi de, CHP'nin misafiri oldu.

Sosyalist Enternasyonel Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapıldı. Genel kurula gözlemci olarak katılan bölge partileri dikkat çekti.

Türkiye, Irak, İran ve Suriye'nin bölücü unsurları CHP'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Suriye'deki teröristlerin çatı örgütü de CHP'nin misafiri oldu.

Genel Kurul'da Suriyeli teröristlerin çatı örgütü 2, Suriye Ulusal Kürt Konseyi ise 4 gözlemciyle hazır bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Suriye Ulusa Konseyi Lideri Ahmet El Carba AKP Hükümeti'ne kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında Sosyalist Enternasyonel'i 2'nci Cenevre konferansında aktif görev almaya çağırdı.

Türkiye'den BDP adına 4 gözlemcinin katıldığı toplantıda Kürdistan Demokrat Partisi de Irak ve İran'dan ikişer temsilci ile yer aldı.

İran'da faaliyet gösteren ayrılıkçı Kürt Partisi Komala da 4 temsilcisi ile İstanbul'daydı.

Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala da bölgede büyük bir "demokrasi ve insan hakları" mücadelesi olduğunu söyledi.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Fuat Şahin

ulusalkanal.com.tr

# suriye # ırak # türkiye # chp # iran