Debka: Esad yeniden davet edilebilir

Russia Today televizyonu, Palmira’da IŞİD’den kurtarılan Emir Fahreddin Kalesi’nin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde Suriye ordusu askerleri tarihi kalıntıların üzerinde görülüyor. Bu arada Debka isimli internet sitesi "Esad Arap Birliği'ne yeniden çağrılabilir" iddiasını ortaya attı.

Debka: Esad yeniden davet edilebilir

Rus televizyon kanalı Russia Today, Palmira şehrinin üzerinde bir tepede yer alan Emir Fahreddin Kalesi'nin IŞİD'den kurtarıldığını duyurdu. Televizyon kanalında yayınlanan bu görüntülerde Suriye ordusu askerleri Palmira şehrine tepeden bakan kaledeki tarihi kalıntılar arasında görülüyor.

Russia Today haberinde Palmira antik kentine hakim birçok tepenin kontrol altına alındığı belirtildi. Haberde, kale el yapımı patlayıcılar ile dolu olduğu için yerleşik birlik tutulmadığı, fakat patlayıcıların bulunduğu madenlerin de kontrol altında olduğu bilsine de yer verildi.

Suriye ordusunun 24 saat içinde UNESCO tarafından dünya mirası ilan edilen antik şehir de dahil olmak üzere tüm Palmira bölgesini kontrol altına alması bekleniyor.

Öte yandan, İsrail gizli servisi MOSSAD'a yakınlığı ile bilinen DEBKA sitesi de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Arap Birliği'nin Mart ayında yapılacak olan toplantısına davet edilebileceğini iddia etti.

Mısır parlamentosunun Arap dünyası ile ilişkiler komitesinin Suriye'nin Arap Birliği'ne yeniden alınması için bir girişim başlattığını duyuran sitede diğer Arap liderlerin bazılarının da bu girişime destek verdiği söylendi.

ulusalkanal.com.tr

# palmira # Russia Today # Debka