Bordo Bereliler, PKK'lı keskin nişancıları vurdu

Diyarbakır Sur'a giren Bordo Berelilerin ilk işi, PKK’lı keskin nişancıların mevzilendiği bir binayı yerle bir etmek oldu. Asker ve polise kanasla ateş açan PKK'lıların bulunduğu bina büyük bir gürültü ile patladı. Bordo Bereliler ve diğer güvenlik güçleri 20'den fazla el yapımı patlayıcıyı da imha etti.

Bordo Bereliler, PKK'lı keskin nişancıları vurdu

Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalar Bordo Bereliler'in ilçeye girmesiyle şiddetini artırdı.

Yaklaşık 200 kişiden oluşan Özel Kuvvetler mensubu, 12 kişilik timler halinde Sur ilçesinde sokaklara dağıldı.

Bordo berelilerin ilk hedeflerinden biri, PKK’nın bölgeye getirdiği keskin nişancıların etkisiz hale getirilmesiydi.

Hasırlı Mahallesi'nde PKK’lı keskin nişancıların mevzilendiği yüksek bir bina tespit edildi, ardından bombalandı. Patlama sesi kentin tamamında yankılanırken, binanın içerisindeki teröristlerle birlikte çöktüğü bildirildi.

Özel birlikler, asker ve polise süikast silahıyla ateş açan teröristleri vururken, bir yandan da el yapımı patlayıcıları imha ediyor.

Sur’da önceki günden bu yana 20’den fazla tuzaklanmış bomba yok edildi.

Özel Kuvvetler, jandarma ve polisin yürüttüğü operasyonlarda 4 terörist de etkisiz hale getirildi. Toplam sayı 106 oldu.

Operasyonlar boyunca 84 barikatın kaldırıldığı, 6 hendeğin kapatıldığı 63 el yapımı patlayıcının da imha edildiği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

# bordo bereliler