Umut Oran'dan çağrı: ''Harekete geçin''

Tutuklu MHP Milletvekili Engin Alan için bir çağrı da CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'dan geldi. Anayasa Mahkemesi ve meclis başkanlığını göreve davet eden Umut Oran; "Engin Alan da diğer milletvekilleri gibi tahliye edilip meclis çalışmalarına katılmalı" dedi.

Umut Oran'dan çağrı: ''Harekete geçin''

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'dan tutuklu kalan son milletvekili Engin Alan için Anayasa Mahkemesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nı göreve çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Umut Oran, "Sayın Engin Alan’ın da diğer milletvekilleri gibi tahliye edilerek meclis çalışmalarına katılması gerekir." ifadelerini kullandı.

Oran, "Anayasa Mahkemesi ve TBMM Başkanısorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor, “kumpas”, “katakulli” olarak tanımlanan davalarla haklarından ve özgürlüklerinden mahrum bırakılan yüzlerce insanın bir an önce özgürlüğe kavuşması için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz." dedi

"Davadaki delillerin sahte olduğunu TÜBİTAK'ın bile kabul etti" diyen Oran, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda adil yargılama yapılmadığını vurguladı.

Anayasa Mahkemesi’ne seslenen Oran, kumpas tutsaklarının bireysel başvurularının bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.

Umut Oran, meclis başkanlığının tutuklu MHP Milletvekili Engin Alan ile ilgili başvurularını yanıtsız bıraktığına dikkat çekti.

Engin Alan Balyoz davasından 18 yıl hapis cezası onanan milletvekili alan halen Sincan Cezaevi'nde tutuklu.

ulusalkanal.com.tr

# meclis # chp # mhp # umut oran # Engin Alan