İngiltere’de imalat sektörü hız kesti

İngiltere'de ocak ayında imalat satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 55,9 seviyesinde gerçekleşti

İngiltere’de imalat sektörü hız kesti

İngiltere’de imalat sektörü satın alım yöneticileri endeksi 2016 yılı aralık ayında kaydedilen 56,1 seviyesinden 2017 Ocak'ta 55,9 seviyesine geriledi.

Markit/CIPS verilerine göre İngiltere’de bu yılın ocak ayında imalat satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 55,9 seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki ayda ülkede imalat sektörü PMI verisi 56,1 ile son iki buçuk senenin en yüksek seviyesini görmüştü.

Markit/CIPS’ten yapılan açıklamada ocak ayında imalat sanayisindeki güçlü görünümün başlıca iç talep tarafından desteklendiği, yeni ihracat siparişlerinde de ılımlı bir artışın görüldüğü vurgulandı.

Uzmanlar bu yılın ocak ayında bir önceki aya kıyasla hafif şekilde hız kesmiş olmasına rağmen imalat sanayisinin yeni yıla kısmen güçlü bir başlangıç yaptığını belirtiyor.

PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü sektörel büyümeye işaret ederken, bu seviyenin altı sektörel daralma olarak yorumlanıyor.

Verilere ilişkin değerlendirmede bulunan IHS Markit Kıdemli Ekonomisti Rob Dobson ise, “İngiltere’de imalat sanayi üretimi ocak ayında halen son 32 ayın en yüksek seviyelerinde. Güçlü iç talep üretimin hacminin yüksek seyretmesini sağladı.” ifadelerini kullandı.

# ingiltere # ekonomi # imalat # büyüme # Londra # PMI