Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Oygür ABD Başkanı Biden’e seslendi: “Hiç bir güç Aziz Türk Milletine soykırımcı iftirası atamaz!”

Cumhuriyet Kadınları Derneği, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları hakkında “soykırım” demesi üzerine ABD Büyükelçiliği önünde basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Oygür ABD Başkanı Biden’e seslendi: “Hiç bir güç Aziz Türk Milletine soykırımcı iftirası atamaz!”

Değerli Basın Mensupları;

Burada Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği ve Ulusal Eğitim Derneği’ni temsilen toplanmış bulunuyoruz. Aramızda çok kıymetli Azeri kardeşlerimiz de var.

Amerikalardan Aziz Milletimizi soykırımcı ilan eden Bay Joe Biden’a edecek bir çift lafımız var:

Biden Bey, üç gün önce, 24 Nisan günü, geçmişimizi soykırım yapmakla itham eden konuşmanızı size aynen iade ediyoruz. 1915 Ermeni tehcirinde yaşanan olayları “soykırım” olarak nitelemeniz, tarihinde soykırım bilmemiş aziz milletimize yapılan en büyük hakaret olması yanında, kirli siyasetinize alet ettiğiniz, hukuken “yok” hükmünde bir gevelemedir.

1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesinden biliyoruz ki “soykırım” ifadesi, öyle aklına gelenin ağzına alacağı bir suçlama olamaz. Yahudi soykırımının yaşanması sonrasında onaylanan bu Sözleşmeye göre, soykırımdan bahsetmenin şartı, bu konuda yetkili bir ulusal veya uluslararası mahkemenin karar vermiş olmasıdır. Nitekim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi; “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği için İsviçre yasalarına göre suçlu bulunan Doğu Perinçek’in başvurusu üzerine bu eylemini ifade özgürlüğü olarak değerlendirmiş ve aynı zamanda, BM sözleşmesine dayanarak, soykırımın bir hukuki suç tanımı olduğunu, oysa 1915 olaylarının soykırım olduğuna dair bir mahkeme kararı olmadığını belirtmiştir. Gayet açıktır; yetkili bir mahkemenin “soykırım” suçunun işlendiğine dair kararı yoksa soykırım da yoktur!

Biden bey, demek ki AİHM, sözde Ermeni soykırımına hükmeden mahkeme kararlarını bulamamış; sizde var galiba, çıkarın verin, hepimiz görelim!

Türkiye’den ve birçok farklı ülkelerden bilim insanları yıllardır bu ahlaksız söylemin gerçeğine ulaşmaya çalıştılar. Osmanlı, İngiliz, Sovyet arşivleri didik didik edildi. Türkiye’den değil, dışımızdan o dönemi anlatan belgelerde bile soykırıma hükmedilecek kanıtlara rastlanmadı. Kimse merak etmesin, bu yönde kanıtlar olsaydı, elbet mahkeme kararları da olurdu. Ama yok!

Biden Bey, sizin tarihinizi bilmeyiz ama Türklerin tarihinde bir soyu “kırmak” yoktur. Tarih Türklerin savaşkan bir millet olduğunu yazar; bu doğrudur. Tarihi boyunca, birliği ve dirliği için savaşan milletimiz, savaşın unsuru olmayan eli silahsız canlara, her kim olursa olsun, kol kanat germiş, bu soyluluğu nesilden nesle geçirmiştir.

Türk Milleti askerini “peygamber ocağında” “kâmil insan” olarak yetiştirir. Gittiği ve yönettiği yerlerde hiç bir milletin malına, canına, namusuna el sürmemiştir.

UNESCO tarafından 2021 Yılının Ahi Evran, Hacıbektaş Veli ve Yunus Emre Yılı ilan edilmesi Türk Milletinin hümanizm konusundaki köklü kültürünün göstergesidir.

Bay Joe Biden, böyle bir milleti soykırımla yan yana anmaya cüret ettiniz. İçimizdeki işbirlikçileriniz de milletimizi sözde Ermeni soykırımıyla yüzleşmeye davet ediyor. Olmayan şeyle nasıl yüzleşeceğiz?

Ama siz şu gerçekle yüzleşmeye başlasanız iyi olur: Dünya milletleri Amerikan hegemonyasıyla temsil olan bugünkü düzeni mahkûm etmiştir ve insanlığa yaraşır yeni bir düzenin taşlarını döşemektedir. Bölücü terör örgütü PKK’yı bitirmemiz, Karabağ Savaşı zaferimiz, Yeni Dünya düzenine doğru bölgede döşenen son taşlarımızdır. Hukuku yok saymanız, tarihi çarpıtmanız, hainleri beslemeniz nafiledir. Bu gerçeği değiştirecek gücünüz yoktur!

# abd # amerika # soykırım # bm # soykırım yalanı # 1915 olayları # joe biden # Birleşmiş milletler # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # abd büyükelçiliği # yahudi