FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 159 şüpheli tutuklandı

FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen Halisdemir-1 operasyonu tamamlandı. İzmir ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın müşterek soruşturmasında 159 şüpheli tutuklandı, 57 şüpheli itirafçı oldu, 239 kişi ise nöbetçi hâkimlikte adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 159 şüpheli tutuklandı

İzmir ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 62 il ve KKTC eş zamanlı düzenlendiği Halisdemir-1 operasyon tamamlandı.

FETÖ’nün askeri mahrem yapılanması operasyonunda 159 şüpheli tutuklandı, 57 şüpheli itirafçı oldu. 239 kişi nöbetçi hâkimlikte adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Terör savcıları ile Emniyet Terörle Mücadele Dairesi, FETÖ’nün silahlı kuvvetleri içindeki kripto unsurlarını tek tek deşifre etti. Askeri Mahrem sorumlularının ankesörlü/kontörlü sabit hatlardan tek yönlü aradığı ve bugüne kadar örgütsel hiçbir kaydı bulunmayan aktif görevdeki askerler saptandı. 26 Nisan günü 459’u muvazzaf asker, 532 kişi için operasyon talimatı verildi. 451 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Terör Suçları Savcısı’nın mahkemeye sevk ettiği 221 şüpheliden 124’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. İzmir’de Sulh Ceza Hâkimliklerine sevk edilen 94 şüpheli hakkında adli kontrol şartı kararı verildi. 29 kişi de savcılık sorgusunda itirafçı oldu.

Operasyonun İstanbul ayağı da tamamlandı. Yakalanan 205 şüpheliden 32’si tutuklandı. 28 şüpheli savcılıkta faydalı itirafçı oldu. Nöbetçi hâkimliğe sevk edile 145 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik müşterek yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 451 kişiden 159’u tutuklandı, 57’si itirafçı oldu. 239’u da sulh ceza hâkimliklerince adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bu arada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Kasım 2019’dan bu yana İzmir merkezli yürütülen FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik 18 operasyonun sonuçlarını açıkladı.

2 bin 39’u muvazzaf, 487’si muvazzaf olmayan asker şahıs, 109’u darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisi olan toplam 2 bin 635 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildi. Soruşturmalarda bin 165 kişi tutuklandı. 334 şüpheli faydalı itirafçı oldu. 819 şüpheli de nöbetçi sulh ceza hâkimlikleri tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 119 şüphelinin de firari konumda olduğu belirtildi.

# izmir # istanbul # fetö # tsk # gözaltı # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # subay # muvazzaf # türk cumhuriyeti # FETö şüphelisi