Turizmde kaynak pazar beklentisi

Tam kapanmanın ardından Türk turizmcisi yeni sezona umutla bakmak istiyor. Özellikle kaynak Pazar Rusya’nın uçuş yasağını kaldırmasını bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, resmi görüşmeler için Moskova'ya gitti. İki ülkeden de turizme dair olumlu açıklamalar geldi. Haziran ayına yoğunlaşan turizmcilerin şimdi gözü kulağı, bu tabloyu netleştirecek gelişmelerde…

Turizmde kaynak pazar beklentisi

Turizmin başkenti Antalya, tam kapanma döneminde 100 binin üzerinde turist ağırladı. Yılbaşından bu yana yurtdışından gelen turist sayısı 532 bin de kaldı. Ancak hava sahasını kapatan kaynak pazar Rusya, dengeleri değiştirebilir. Görüştüğümüz sektör temsilcileri, Bakanlar düzeyinde kurulacak temasların sonucuna odaklandıklarını söyledi.

Birçok ülkenin hava sahasının kapatması turizm hareketliliğini engelledi. Başta Rusya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin de Türkiye’ye uçuş yasağı ise turizmcileri krizin eşiğine getirdi.

Sektör, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı, aşılama ve vaka sayısının düşmesi gibi etkenlerin bu olumsuz tabloyu düzelteceği görüşünde.

Turizmciler, Rusların değişmez tercihinin Türkiye olduğuna dikkat çekiyor. Bir an önce şartların oluşturulması için iş birliği yapılmasının gereğine işaret ediyorlar.

Kültür ve Turizm BakanıMehmet Nuri Ersoy, resmi görüşmeler için Moskova'ya gitti. Turizm sektöründe gözler işte bu görüşmelere çevrilmişti. Bakan Ersoy, Rusya’nın, Türkiye’ye heyet göndereceğini açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye ve Rusya’nın, turistlerin karşılıklı ziyaretlerinin koşullarına ilişkin eylem planı geliştireceğini duyurdu. Türkiye’ye gidecek Rus heyetin, turizm merkezlerindeki güvenlik önlemlerinin inceleyeceğini söyledi.

Golikova, Avrasya Ekonomik Birliği bünyesinde geliştirilen "Kovid-19'suz Seyahat" dijital programına Türkiye’nin katılmasının iki ülkenin turizmini olumlu etkileyeceğini vurguladı.

Atılan tüm bu adımların iki ülkenin turizm trafiğini özlenen günlere ulaştırması bekleniyor.

rusya türk turizm sektör moskova Kültür ve Turizm Bakanı mehmet nuri ersoy uçuş türk turizmci