Ergenekon davasında yeni gelişme

Ergenekon davasında, yurt dışında oldukları için dosyaları ayrılan eski AKP milletvekili Turhan Çömez ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın yakalama kararları kaldırılsın talebi reddedildi.

Ergenekon davasında yeni gelişme

Eski AKP millevekili Turhan Çömez ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın yakalama kararları kaldırılsın talebi reddedildi.

Ergenekon davasında savunmaları alınamadığı için dosyaları ayrılan 5 kişnin duruşması görüldü. Duruşmada savcısı Çömez ve Dalan ile birlikte emekli Korgeneral Mustafa Bakıcı'nın da aralarında olduğu 5 kişi hakkındaki yakalama kararlarının kaldırılmasını talep etti. İstanbul 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi ise talebi redetti.

Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, "davanın yargı içindeki F-tipi örgüt tarafından kurgulandığını ve dava kapsamında tutuklu kimse kalmadığını vurguladı.

Mahkeme heyeti ise 5 kişi hakkındaki, kararın hakim karşısında savunmaları alındıktan sonra delil durumuna göre verilmesi gerektiğini belirtti.

5 kişinin dosyası yurt dışında oldukları ve hiç hakim karşısına çıkmadıkları için kararla birlikte Ergenekon davasından ayrılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# Ergenekon kumpası # Bedrettin Dalan # Turan Çömez