Çavuşoğlu'ndan KKTC'ye tam destek açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik önerisine tam destek verdiklerini belirtti. Çavuşoğlu ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve İngiliz mevkidaşı Dominic Raab ile kritik iki görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu'ndan KKTC'ye tam destek açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkelerin katılımıyla 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferansla ilgili, "Cenevre’de Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü vizyonuna ve buna yönelik önerisine tam destek verdik." açıklamasında bulundu.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Çavuşoğlu, konferans kapsamında aynı zamanda federal çözümün neden mümkün olamayacağını anlattıklarını belirtti.

Çavuşoğlu mesajında, "Cenevre’de Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü vizyonuna ve buna yönelik önerisine tam destek verdik. Adil, kalıcı ve sürdürülebilir çözüme ancak Ada’daki gerçekler temelinde ulaşılabilir." ifadesine yer verdi.

ÇAVUŞOĞLU İLE GUTERRES BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüştü.

Görüşmeyi, Twitter hesabından paylaştığı mesajla duyuran Çavuşoğlu, "Gayriresmi 5+BM toplantısına ev sahipliği yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüştük. Kıbrıs’ta çözüm, iki tarafın uluslararası eşit statüsüne ve egemen eşitliğine dayanmalı." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, tüm bölge için barış ve istikrarın ancak Ada’daki iki devletin iş birliğiyle mümkün olabileceğinin altını çizdi.

ÇAVUŞOĞLU, İNGİLİZ MEVKİDAŞI RAAB İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'de İngiliz mevkidaşı Dominic Raab ile bir araya geldi.

Twitter hesabından Kıbrıs konulu gayriresmi 5+Birleşmiş Milletler toplantısı kapsamında Raab'la bir araya geldiğini açıklayan Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türk tarafının yeni çözüm vizyonuna tam destek verdiğimizi teyit ettik." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu paylaşımında ayrıca, "Tek gerçekçi çözüm yeni müzakerelerin iki toplum arasında değil, iki devlet arasında yapılması." ifadelerine de yer verdi.

# türkiye # Mevlüt Çavuşoğlu # KKTC # Kıbrıs # destek # Birleşmiş milletler # çavuşoğlu # kıbrıs konferansı # KKTC Türkiye # Kıbrıs Türk tarafı # iki devletli çözüm # Mevlüt Çavuşoğlu KKTC # Türkiye KKTC destek # tam destek # egemen eşitlik # Kıbrıs iki devletli çözüm # Birleşmiş Milletler Kıbrıs Konferansı # Birleşmiş Milletler Kıbrıs