Türkiye'nin S-400 kararlılığı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın S-400 için Girit modelini önermesinin ardından tartışma başladı. S-400'lerin alınmasına karşı olan isimlerden ''Türkiye geri adım attı'' yorumları geldi. Açıklamaların politik olduğunu belirten Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş ise ''S400'lerden geriye dönüş yok, istenildiğinde kullanılacaktır.'' dedi.

Türkiye'nin S-400 kararlılığı

Türkiye S-400'leri kullanma konusunda kararlı. Tüm öneriler masaya yatırılıyor.

Milli Savunma BakanıHulusi Akar'ın S-400'ler için Girit öneri ise bazı kesimler tarafından farklı algılandı.

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, tartışmalara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Beyazıt Karataş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

- S-400 konusuna ilişkin olarak MSB Hulusi Akar'ın; ''Girit’teki S-300’lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, biz de bunu müzakereye açacağız.'' açıklaması daha önce test atışları sonrası büyük hayal kırıklığı yaşayan bazı kesimlerde heyecan yarattı.

- S-400 konusunda siyasi içerikli açıklamalar yapıldı ve bundan sonra da yapılacaktır! S-400'leri destekleyen fakat akıllarda soru işareti uyandıran ''resmi açıklamalar'' sonrası şüpheye düşenler ile S-400'lere muhalif olup ben demiştim diyenler için şahsi düşüncemi ifade edeyim.

S400'lerden geriye dönüş olmadığını vurgulayan Karataş, ''istenildiğinde kullanılacaktır'' ifadelerini kullandı:

Politik ihtiyaçlar, politik zorluklar ve Türkiye'nin seçim ortamına girmesi nedenleriyle S-400'lere ilişkin başka anlamlar çıkartılabilecek ve gündemi meşgul edecek resmi açıklamaların yapılmasını gerektirebilir. S-400'lerden geriye dönüş olmayıp istenildiğinde kullanılacaktır.

Emekli General, Amerika'nın tehdit ve yaptırımlarına ilişkin ise milli üretime dikkat çekti:

- Şimdi diyelim ki F-35 almaya kalktınız S-400’de sorun olmaktan çıktı en erken 2024-2025’den önce uçak alamazsınız. Neden üretim sırası nedeniyle. Onun için Milli Muharip Uçak TF-23 öncelikli olmalı.

# türkiye # hulusi akar # msb # f35 # milli savunma bakanı # s400 # general