Salgında düğün sektörünün zararı büyük

Kovid-19 salgının vurduğu düğün sektörünün zararı büyük. Zor durumdaki sektör, artık kapılarını açmak istiyor. Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası, bunun için bir proje hazırladı. 50’ye yakın paydaşı ile düğün sektörü, ''Güvenli Düğün Sertifikasyonu'' ile bayramdan sonra faaliyetlerine başlamak istiyor. Projenin tüm ayrıntıları ilgili kurumlara gönderildi.

Salgında düğün sektörünün zararı büyük

salgının en çok etkilediği düğünsektörünün zararı büyük. Evlilik hayali kuran çiftler, salgın sürecinde alınan kararlar gereği düğünlerini ya erteledi ya da iptal etmek zorunda kaldı. Bu durum çiftlerin en mutlu günü için tüm hazırlıkları yapan düğün sektörünü oldukça zora soktu.

Alınan tedbir kararları kapsamında 17 Mayıs tarihine kadar düğün, nikah, kına geceleri ve nişan merasimlerinin yapılmasına izin verilmeyecek. Söz konusu kısıtlamanın bu tarihten sonra devam edip etmeyeceği henüz net değil. Ancak, 50’ye yakın paydaşı ile düğün sektörü, artık kapılarını açmak istiyor.

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası, bunun için bir proje hazırladı. Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Mihrican Demirtaş Honamlı, ''Güvenli Düğün Sertifikasyonu'' ile bilgi verdi.

Honamlı, sektörün taleplerini dile getirdi.

# ekonomi # Kovid19 # sektör # tedbir # salgın # kısıtlama # düğün salonu # organizasyon # düğün # sertifika # Organizatör