Çinli firma ZTT'den Türkiye atağı

Çin'in Bir Yol Bir Kuşak Projesi'nin Türkiye ayağının örülmesi için önemli bir adım daha atılıyor. Alanında dünyada 10 firma arasında yer alan ZTT Grup, Türkiye'de yatırımlara başlıyor. Ulusal Kanal'a konuşan fiber kablo üreticisi firmanın yöneticileri, Türk Çin işbirliği için önemli bir hamle yaptıklarını söyledi.

Çin'in tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmak üzere geliştirdiği Bir Yol Bir Kuşak Projesinin Türkiye ayağına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.

Çin'in fiber kablo üretiminde önce gelen şirketlerinden ZTT Grup firması Türkiye'de 110 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Firmanın yatırımlarına ilişkin Ankara'da tanıtım programı düzenlendi.

Alanında Dünyanın ilk onu içinde yer alan Çinli firma Telekom, enerji, yenilenebilir enerji, sanayi gibi farklı alanlarda üterim yapıyor.

Firmanın Uluslararası İş Bölümü Üst Yöneticisi Ryan Shi ve Şirket Yöneticisi Lary Gu Türkiye'deki hedeflerini Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Çin ve Türkiye arasındaki birlikteliğin güçleneceğini belirten yöneticiler, Bir Yol Bir Kuşak Projesi'nin önemini vurguladı.

Suriye'nin kalkınmasında da bazı planlamalar yaptıklarını ifade eden Ryan Shi, Ortadoğu'daki karışıklıkların yatırımlarını durdurmayacağını söyledi.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Uğur Marangoz

ulusal.com.tr

# türkiye # çin # ipek yolu