Erbil Havalimanına saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Irak'ta ABD askerlerinin olduğu Erbil Havalimanına 14 roketle saldırı düzenlendi. 1 kişi hayatını kaybetti, 1'i ABD askeri 6 kişi yaralandı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi olayı "terör saldırısı" olarak değerlendirdiğini açıkladı.

Erbil Havalimanına saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

ABD askerlerinin olduğu havalimanına saldırı yapıldı. Irak'daki 5 sözleşmeli personel ve 1 ABD askeri yaralandı. Olayda 1 sözleşmeli personel de hayatını kaybetti.

Saldırıda 14 roket kullanıldı. Bu roketlerin 10'u Amerikan askerlerinin kaldığı yerleşkenin dışına düştü. 4 roket ise yerleşkeye isabet etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Erbil'de gerçekleşen füze saldırılarının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.

Blinken, yazılı açıklama yaparak, saldırıdan dolayı "öfkeli" olduklarını dile getirdi. Açıklamada, "Saldırıyı soruşturma ve failleri sorumlu tutma yönündeki çabalarına verdiğimiz desteği iletmek için Başbakan Mesrur Barzani'ye ulaşarak olayı görüştük." ifadesine yer verdi.

Öte yandan Barzani, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı; Füze saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, halkı sakin kalmaya çağırdı.

Güvenlik güçlerine tam bir soruşturma başlatma talimatı verdiğini belirten Barzani, "Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile iş birliği ve bu terör saldırısının arkasındaki suçluları tespit etmenin yolları hakkında konuştum" dedi.

Irak Başbakanı Kazımi de söz konusu saldırıyla ilgili inceleme başlatılması talimatı vermişti.

# roket # ırak # barzani # erbil # Antony Blinken # blinken # üs # abd üssü # Kazımi # ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken # Erbil saldırı # Erbil Havalimanı # Irak Başbakanı Kazımi # amerikan askerleri # Irak Erbil # ırak saldırı # roketler