Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı! Rapor süresi 14 güne yükseltildi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirleri açıkladı. Tek hekim tarafından 10 gün verilebilen rapor süresi 14’e güne çıkartıldı. Ayrıca kronik hastaların dolan sağlık raporlarının ve reçetelerinin ikinci duyuruya kadar geçerli olacağı belirtildi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı! Rapor süresi 14 güne yükseltildi

Koronavirüse karşı mücadele tedbirleri arttırılıyor.

Yeni tip koronavirüse karşı bakanlıkların tedbir açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da virüse karşı mücadele kapsamında alınan tedbirleri açıkladı.

Bakanlık, tek hekim tarafından 10 gün verilebilen rapor süresinin 14 güne çıkartıldığını duyurdu. Kronik hastaların, 1 Mart ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçetelerinin de ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağı belirtildi.

Böylelikle kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğu olmayacak. Bu sürede ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Yurt dışından gelen vatandaşlarda hastalık şüphesi halinde iş görmezlik raporunun verileceği de ifade edildi. Bu raporu alan kişilerin iş görmezlik ödeneğinin de SGK tarafından karşılanacağını bildirdi.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # Kovid19 # sgk # rapor # hekim