Askerlikle ilgili yeni bir karar daha

Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesiyle terhis edilerek askerliğini tamamlamış sayılacak. Açıklamayı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. İşte hekimlerin yeni askerlik sisteminden nasıl faydalanacakları bilgisi

Belirlenen yerlerde devlet hizmetini yapan hekimler askerliğini yapmış sayılacak.

Bedelli askerliği kalıcı hale getiren yeni askerlik hizmeti tartışılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan doktorları yakından ilgilendiren bir açıklama geldi.

Koca, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıklarınca belirlenecek yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirecek hekimlerin askerliğini yapmış sayılacağını açıkladı. Koca'ya göre öncesinde ise temel eğitim verilecek.

"Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının müştereken belirlediği yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmak isteyen hekimler öncelikle yedek subay aday adayı olarak temel eğitim alacak. Temel eğitim sonrası hekimler görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek. Görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesi ile terhis edilerek askerlik görevlerini de tamamlamış sayılacak."

Koca, uygun bölgeleri her celp ve atama döneminde Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıklarının belirleyeceğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uygulamanın usul ve esaslarının belirlenmesi için her iki bakanlığa ortak mevzuat hazırlama yetkisi verildiğini ifade etti.

Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilen 65 maddeden oluşan teklif gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

ulusal.com.tr

# sağlık # Milli Savunma # hekim # askerlik