İki ilde 675 terörist öldürüldü

Şırnak ve Mardin PKK'lı teröristlerden temizleniyor. 2 ilde süren operasyonlarda 675 terörist öldürüldü. Bin 697 tuzaklanmış el yapımı patlayıcı da imha edildi.

İki ilde 675 terörist öldürüldü

Mardin ve Şırnak'ta 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Güvenlik güçleri iki ilde toplam 675 teröristi etkisiz hale getirdi.

Nusaybin'de güvenlik güçleri adım adım temizlik yapıyor. Deyim yerindeyse ilçede her taşın altına bakıyor. Mehmetçik ve polisler operasyon bölgesinde bulunan 2 bin 600 evde arama yaptı.

PKK'lı teröristlerce karargah olarak kullanılan 5 mahalleden 2'si temizlendi. İlçede 57 günde 354 terörist öldürüldü. Teröristlerce tuzaklanan 806 el yapımı patlayıcıda imha edildi.

Ayrıca PKK'lı teröristler, operasyonlarda öldürülen arkadaşlarının cesetlerini tuzak olarak kullanıyor. Cesetlerin üzerine onlarca kiloluk el yapımı patlayıcı gizliyor.

Operasyonların devam ettiği Şırnak Merkez'de ise 2'si dün olmak üzere 323 terörist öldürüldü.

İlçedeki operasyonların yüzde 81'i tamamlandı. Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçleri operasyonların tamamlandığı 3 bin 349 evde ikinci kez arama yapıyor.

Operasyonlarda bin 480 vatandaş da güvenli bölgeye tahliye edildi.

ulusalkanal.com.tr

# öldürüldü # iki ilde # 675 terörist