ABD Rusya'yı suçladı

ABD, Moskova'yı "Ukrayna'daki ateşkesi ihlal etmekle" suçladı. ABD'nin Birleşmiş Milletler nezdindeki büyükelçisi Samantha Power, "Rusya anlaşmaları imzalıyor sonra kendi yetkileri dâhilinde bu anlaşmaları baltalıyor." dedi. Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitali Churkin ise Power'ın yorumlarının "saldırgan" olduğunu belirtti.

ABD Rusya'yı suçladı

Amerika'sız yapılan Minsk zirvesinde çıkan "Ukrayna'da ateşkes" kararı, Moskova-Washington hattını gerdi. ABD Moskova'yı "ateşkesi ihlal etmekle" suçladı. Rusya ise ABD'nin tutumunun "saldırgan" olduğunu belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes anlaşması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oylamaya sunuldu. Ateşken oybirliği ile onaylandı.

Ancak, Amerika onay verdiği ateşkesi Rusya'nın ihlal ettiğini savundu. ABD'nin Birleşmiş Milletler nezdindeki büyükelçisi Samantha Power, "tüm kalbiyle bu anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını" söyledi fakat Rusya'nın barışa olan bağlılığını kanıtlaması gerektiğini ifade etti. Power, "Rusya anlaşmaları imzalıyor sonra kendi yetkileri dâhilinde bu anlaşmaları baltalıyor." dedi.

Power'ın açıklamalarına yanıt Rusya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vitali Churkin'den geldi. Churkin, Power'ın yorumlarını "saldırgan" olarak niteledi, "Bu krizin başından beri Rusya, kapsayıcı ve şeffaf diyalog aracılığıyla barışçıl bir çözüm çağrısında bulundu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # rusya # suçlama