‘New York Masalı’ galası için gün sayıyor

MARMARA Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra gittiği ABD’nin 133 yıllık ilk konservatuvarı 'American Academy of Dramatic Arts'a burslu seçilerek ilk 30'un içinde yer alan Esin Varan, 2 yıllık tiyatro eğitimi ardından sahne ve sinemada yükselişini sürdürüyor.

‘New York Masalı’ galası için gün sayıyor

'New York Academy Theatre Company’e giren ilk Türk sanatçı' da olan Esin Varan, Broadway'de Douglas Carter Beane gibi ‘Tonny’ ödüllü yazarın oyununda başrol oynadı. Son olarak 19 Mayıs'ta vizyona girecek ‘New York Masalı’ filminde başrolü oynayan Varan, “Yolun çok başındayım” dedi.

Esin Varan, American Academy of Dramatic Arts New York'a 2000' in üstünde aday arasından seçilip, ilk giren ve mezun olan Türk olurken hemen ardında Broadway'de Tony ödüllü bir yazarı Douglas Carter Beane’ın oyununda başrol oynadı. Yıldızı parlamayan Türk kızı çeşitli film ve reklamlarda rol aldı. Esin Varan, şunları anlattı:

“Yakın zamanda Hollywood'da başrolünü oynadığım, aralarında Jon Briddel, Matthew Borlenghi, Danny Arroyo gibi önemli aktörlerin de yer aldığı, 'Branded' isimli 2018 de sinemalarda vizgona girecek olan hem de Netflix'te (İnternet üzerinden abonelerine hizmet veren bir medya sağlayıcısı) gösterilmesi planlanan bir filmde yer aldım. Film çekimleri Los Angeles'da yapıldı. Bu kadrodaki tek Türk bendim. Filmde ‘Erika Monroe’ isimli bir gizli FBI ajanını canlandırdım. Böyle önemli isimlerin olduğu bir Hollywood filminde bir Türk olarak başrol oynamak, hem de Amerikalı bir karakteri canlandırmak beni çok mutlu etti. Geçen Ekim ayında çekimlerini New York'ta tamamladığım Oscar adaylı James Franco'nun hem aktör hem de oyunculuk yaptığı 'Pretenders' adlı bir filmde oynadım. Franco, oynadığım sahnelerde vardı hem de yönetmenlik yapıyordu. Kendisiyle bire bir çalışmak harika bir deneyimdi. Burada Fransız bir ressamı canlandırdım. Filmin sinemalarda vizyona gireceği tarih henüz belli değil.”

'NEW YORK MASALI'

Varan, tümü New York'ta çekilen ilk Türk vizyon filmi olan 19 Mayıs’ta gösterime girecek 'New York Masalı'’nda başrolü oynadı. Esin Varan, romantik komedi türündeki filmde ‘Deniz’ adlı işkolik New York'lu bir karakterin geçirdiği kaza sonucu yaşamının değişmesi ve başka yaşamları da değiştirmeye çalışma çabası anlatılıyor. Türk ve Amerikalı oyuncuların rol aldığı filmde Ekin Türkmen ve Ayhan Taş da yer aldı.

Son 3 yılda 10’dan fazla filmde başrol oynayan, birçok ürünün reklam yüzü olan, ‘Prestijli Film Festivalleri’nden biri olan ‘Northeast Film Festivali’nde ‘Yılın Parlayan Yıldızı’ ve ‘Diamond Film Festivali’nde ‘Yılın En İyi Kadın Oyuncu’ ödüllerine layık görülen Esin Varan aynı zamanda 'Lot's Wife' adlı tek kişilik bir oyunda oynayarak, Manhattan Tiyatro Festivalinde en iyi oyuncu ödülünü aldı. Esin Varan, Pretenders filminde Hollywood’un ünlü oyuncuları James Franco, Juno Temple, Jane Levy gibi isimleriyle oynayan Esin Varan, DHA muhabirine, şöyle dedi:

ÖN YARGILAR

“Ben daha yolun çok başındayım. Ama ülkemi uluslararası platformda temsil etmek beni çok gururlandırıyor. Genelde bir Türk'ün tipik Ortadoğulu rolleri oynayacağını düşünüyor herkes. Ancak burada Amerikalı ya da Latin karakterleri canlandırıyorum genelde. İnsan isteyince ne aksan kalıyor ne de önyargılar önünü kesebiliyor.”

# abd # new york # sinema # marmara üniversitesi # Gala # sahne # konservatuvar