TESK'in düğün sektörü talepleri

Mobilyacıdan beyaz eşyacıya, düğün salonundan çiçekçiye kadar birçok sektöre ekonomik katkı sunan evlilikler Kovid-19'dan olumsuz etkilendi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu olumsuz etkinin kaldırılması için 1 Haziran'da düğün sezonunun açılmasını önerdi. TESK, yeni evlenecek çiftlere sıfır faizli evlilik kredisi verilmesini de talep etti.

TESK'in düğün sektörü talepleri

Haber: Buse Gençtürk / Kamera: Tansev Kara

Gözler 31 Mayıs tarihinde yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısındayken kafe, restoran, pastane ve düğün salonu işletmesi sahipleri gelecek açılma haberlerini bekliyor.

1 Haziran’a sayılı gün kala yeni normalleşme ile ilgili talepler dile getirilmeye devam ediyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu, 1 Haziran'da düğün sezonunun açılması gerektiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, açık hava ve kır düğün salonlarının kurallarla açılabileceğini ifade etti.

Palandöken, yeni evlenecek çiftlere sıfır faizli ve uzun vadeli evlilik kredi verilmesi yönünde öneride bulundu:

- Geçen yıl yüzde 25 oranında daha az evlenme oldu. 600 bin civarında evlenme oranı vardı. Geçen yıl pandemi sürecinden dolayı düğünlerini iptal edenler eklenince normal seviyeye çıkacak. Bu kredilerde faiz uygulanması olmamalı ki insanlar daha teşvik edilsin aileler.

Palandöken, evlenecek çiftler için firmaların da elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Mobilyacıdan beyaz eşyacıya 415 meslek kolunun çiftlere özel promosyonlar, indirimler ve artı taksit imkânları sağlamaları için çağrı yaptı:

- Bunlara ürün satacak insanların daha evvel olduğu gibi düğün paketleri namı altında bu çeyiz oranındaki bir düşüş sağlamaları.

# açıklama # faiz # gündem # restoran # TESK # kafe # düğün salonu # pastane # açılma # TESK Genel Başkanı