AKP'ye seslendi: ''Açılım süreci bitebilir''

İşçi Partisi'nin açıkladığı İmralı'daki Öcalan görüntülerinin ardından Abdullah Öcalan'dan sürecin biteceği uyarısı geldi. AKP Hükümeti'ne seslenen Öcalan, "Hükümet açılımdan uzak bir noktaya savruldu. Bu devam ederse daha fazla katkı sunmam güçleşir. Hükümet sürecin bitmesinin sorumlusu olur" dedi.

AKP'ye seslendi: ''Açılım süreci bitebilir''

İşçi Partisi'nin açıkladığı Abdullah Öcalan görüntüleri PKK çevrelerinde etkili oldu. Görüntülerin yayınlanmasının ardından konuşan Abdullah Öcalan, açılım sürecinin bitebileceğini söyledi.

Öcalan'ın açıklamalarını, haftasonu İmralı Cezaevi'ne giden HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder aktardı. Öcalan'a göre açılım süreci bitme tehlikesi ile karşı karşıya.

Abdullah Öcalan, "AKP Hükümeti'ni açılımdan uzak bir noktaya savruldu. Bu devam ederse daha fazla katkı sunmam güçleşir. Hükümet sürecin bitmesinin sorumlusu olur. Meclis’teki Çözüm Süreci Komisyonu dahi çok kadük kaldı. Düşünün ki, halkta en ufak yankı uyandırmadı. Meclis’te "Kürt" lafının tutanaklardan çıkartılması, halk nezdinde bu sürecin inandırıcılığına önemli darbe vurmuştur. Bu kararlılığı gösteremezsen darbecilerin elinde oyuncak olursun." dedi.

Öcalan, açılımın devam edebilmesi için AKP Hükümeti'nden sözleşme istedi. Abdullah Öcalan, "Bu, afla çözülecek sorun değildir. Demokratik bir sözleşme yapmak lazım. Bunun bir hakem kurulu olmalı, izleyicisi olmalı, yaptırımı olmalı" diye konuştu.

PKK'lıların Türkiye'ye dönüşleri için yasal zemin oluşturulmadığına dikkat çeken Öcalan, demokratikleşme paketi için de provokasyon nitelemesi yaptı.

Öcalan Suriye'nin bölünmesi sürecini desteklediği bir kez daha dile getirdi. Suriye'de özerk bölgeler kurulmasını desteklediğini belirten Öcalan, "Kanton oluşumlarını destekliyorum. Herkesin desteklemesi gerekiyor. Bugün savunulacak şey, Kürt ile Kürdün arasına duvar örmek, sınır çekmek değildir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # işçi partisi # hasan basri özbey # abdullah öcalan # Sırrı Süreyya Önder # açılım # İmralı # pervin buldan # sorgu görüntüleri # idris baluken