Türkiye su sıkıntısı yaşayacak mı? Bakan Pakdemirli açıkladı

Türkiye su sıkıntısı yaşayacak mı? Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bu soruyu yanıtladı. Pakdemirli, "Bu yıl suyla ilgili problem görünmüyor" dedi. Rehavete kapılmamalıyız uyarısı da yaptı.

Türkiye su sıkıntısı yaşayacak mı? Bakan Pakdemirli açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

- Su fakiri bir ülke değiliz ama su stresi yaşayan bir ülkeyiz. İleride iklimsel değişikliklerle birlikte su fakiri olmaya aday bir ülkeyiz.

Bakan Pakdemirli, Türkiye genelindeki barajlara ilişkin bilgi verdi.

- Tüm Türkiye'nin ihtiyacının, 2 yıllık toplamını biz barajlarda şu anda biriktirebiliyoruz.

"Türkiye su sıkıntısı yaşayacak mı?" sorusuna yanıt veren Pakdemirli, "Bir problem görünmüyor" dedi. Uyarılarda bulundu.

- İstanbul ve İzmir'de bu yılla ilgili bir problem yok. Ama tabii bu bizi asla rehavete kaptırmamalı. Ankara için de önemli bir problem öngörmüyorum. Ankara'ya diğer havzalardan suyu taşımaya başladık. Aktarım sistemi şu anda da çalışıyor, Ankara'nın da bir sıkıntısı olmayacak.

Bekir Pakdemirli, baraj doluluk oranlarını da açıkladı.

- İçme suyu barajlarında 31 Mart 2020, yani geçen sene yüzde 58 doluluk varmış, şu an yüzde 52 doluluk var. Sulama barajlarında geçen yıl bugün yüzde 51 doluluk varmış, bugün yüzde 43 doluluk var. Enerji barajlarında geçen yıl yüzde 48 doluluk varken, şu anda yüzde 41 doluluktayız.

# su # izmir # istanbul # ankara # türkiye # Bekir Pakdemirli # Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli # pakdemirli # baraj # havza # su sıkıntısı # baraj doluluk oranları # rehavet # baraj doluluk # baraj su doluluk