Haydi Türkiye, dayanışmaya!

Vatan Partisi Öncü Kadın'ın Şırnak'a yardım kampanyası devam ediyor. ''Türkiye'nin dört bir yanından Şırnak'a kardeşlik köprüsü kuruyoruz'' sloganıyla yürütülen çalışmada çocuk ve gençler için kıyafet, ayakkabı, kırtasiye malzemeleri, kitap ve oyuncak toplanıyor. Malzemeler, muhtarların gözetiminde Şırnak'ın köylerinde yaşayan ailelere ulaştırılacak. Kampanya 20 Şubat tarihinde sonlanacak. Yurdun her köşesinde çalışmaya önderlik eden Öncü Kadın İl Başkanları ile konuştuk. Kampanyayı değerlendirmelerini istedik, çağrılarını aldık.

Haydi Türkiye, dayanışmaya!

O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZ

İstanbul Öncü Kadın Başkanı Şükran Ulusoy kardeşlik bağlarımızın ne kadar kuvvetli olduğunu gördüklerini belirterek; ''Türk milletinin yardımlaşma duygusunu ve asil karakterini gösteren bir kampanya yürütüyoruz. Hani bir şarkımız vardır ya ‘orda bir köy var, uzakta. Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür.' Bir yandan yardım toplama çalışması yaptık bir yandan bu şarkıyı yüreğimizde hissederek söyledik. İstanbul'da kampanyayı duyan vatandaşlarımız kendi tanıdıklarını ve çevre esnafını harekete geçirerek kolilerce yardım topladılar. Görüştüğümüz firmalar da güzel duygularını dile getirerek katkılarını sundular. Birçok arkadaşımız kendi elleriyle atkı, bere, eldiven ördüler.'' dedi.

HERKES KATKI SUNUYOR

Ankara Öncü Kadın Başkanı Şule Uncu da; ''PKK teröründen en çok etkilenen illerimizden biri Şırnak. Terörün açtığı yaralara merhem olmak, çocukların yüzlerini güldürmek amacıyla başlattığımız kampanya için katkı sunmalarını teklif ettiğimiz herkesten olumlu yanıt alıyoruz. Kardeşlik bağlarımızın gücü ve asla kopmayacağı yönündeki inancımız pekişti'' şeklinde konuştu.

90 YAŞINDAKİ İZMİRLİ EMİNE TEYZE ŞIRNAKLI ÇOCUKLAR İÇİN ÖRÜYOR

Narlıdere'de 90 yaşındaki Emine Teyze ve kızının kendi elleriyle atkı, bere, yelek ve bebek giysisi örerek kampanyaya katkı sunduğunu vurgulayan İzmir Öncü Kadın Başkanı İncisel Aytar; ''Bütün ilçelerimiz büyük bir mutlulukla çalışıyor. Şırnak'a uzanan kardeşlik köprüsü milli birliğimizi daha da kuvvetlendirecek bir çalışmadır. Sıradan bir yardım çalışması değil. Türk-Kürt kardeşliğinin el ele vermesidir.'' dedi.

BAĞIŞ YAPMAK İÇİN SON ÜÇ GÜN

Parti üyesi olan ve olmayan çok sayıda Mersinlinin kampanyaya destek verdiğini ifade eden Öncü Kadın Başkanı İjlal Ersoy Çürüksu, ''Çok güzel ve verimli bir dayanışma çalışması oluyor. Milli briliğimizi pekiştireceğine inanıyoruz. Son üç gün, herkesi dayanışmaya davet ediyoruz.'' çağrısında bulundu.

Kayseri Öncü Kadın Başkanı Feride Sakarya malzemeleri Partilerinin il merkezinde toplamaya başladıklarını söyledi: ''Şırnak'taki çocuklar da bizim çocuklarımız. Nasıl ki kendi çocuklarımızın ihtiyacını karşılamak bizim sorumluluğumuzsa Şırnaklı çocuklarımız için de aynı sorumluluğu hissediyoruz. Bunun için elimizden geleni şimdilik başlangıç olarak yapmaya çalışıyoruz.''

Hatay Öncü Kadın Başkanı Serap Zahal da çalışmalara devam ettiklerini ve 20 Şubat'a kadar sürecek dayanışmaya herkesi davet ettiğini belirtti, birliğimiz ve kardeşliğimiz için bir tuğla da biz koyuyoruz dedi.

OYUNCAK BEBEKLER ANTALYA'DAN

Antalya Öncü Kadın Başkanı Lale Berrak Şahin de şehrindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi: ''Şırnak'a kardeşlik köprüsüne bir tuğla da Antalya'dan. İlçelerimizden kıyafet, oyuncak, kırtasiye malzemeleri ve kitap yardımı topluyoruz. Şu an en çok kitap topladık. Ayrıca coğrafyamızın kahramanlarını anlatan kitap setlerini de Genel Merkezimize ulaştırdık. Bir üyemiz ördüğü oyuncak bebekleri hediye etti. '' Şırnak'a kardeşlik köprüsü çalışmaları Balıkesir'de de sürüyor. Çalışmalarını aktaran Edremit Öncü Kadın Başkanı Deniz Tören Aksoy; ''Bu sadece bir yardım kampanyası değildir. Yıllardır PKK terörü ile mücadele eden kardeşlerimizin bir nebze de olsa yaralarını sarmak, onlarla gönül bağımızı göstermek için vesiledir. Bölgemizde kampanyaya ilgi yüksektir. Batı'dan Doğu'ya binlerce selam olsun.'' dedi.

YARDIMA İHTİYAÇ OLMAYACAK GÜNLER İÇİN

Aldıkça alası gelir mi insanın diye sordu önce Adana Öncü Kadın Başkanı Duru Akgül, sonra kendisi cevapladı: ''Her montta, ayakkabıda gözünde gülen bir yüz canlanırsa gelir. Almalara doyamaz. Ne kadar çok ayakkabı o kadar çok sıcak ayak, ne kadar çok mont o kadar çok ısınmış sırt, ne kadar çok oyuncak o kadar çok yaşanmış çocukluk. Alırken sevinsek de aklımızda her çocuğun kışlarını sıcak geçirdiği, karnının tok sırtının pek olduğu, aynı şartlarda eğitim aldığı, çalışmak zorunda olduğu için okulunu bırakmadığı yılların hayali. Şu an hayalimiz olan bu güzellikleri gerçekleştirmeye söz vererek kolilerimizi kapatıyoruz.''

YURTDIŞINDA DA SEFERBERLİK

Kardeşlik köprüsünün bir ayağı Avrupa'ya uzanıyor. Avrupa Öncü Kadın Temsilcisi Sevil Tapkan çalışmaları değerlendirdi: ''Şırnak kampanyası Avrupa'da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Toplumun her kesiminden yurtseverler çorbada bizim de tuzumuz olsun diyor. Almanya'da doğmuş ve daha ilkokul çağındaki çocuklar kumbaralarındaki bütün parayı bağışlıyor. Camilerden görüştüğümüz vatandaşlarımız, ‘Sizi kutlarız, çocuklarımıza sahip çıkmışsınız elbette biz de katkı vereceğiz' diyorlar. Çeşitli kitle örgütü yöneticileri ‘onlar bizim çocuklarımız, sizlerin sayesinde yüzlerine ufacık bir gülümseme koyabilirsek ne mutlu bize' diyerek katkılarını iletiyor. Sosyal medyadan ilanı görenler biz nasıl destek olabiliriz diyerek aramaya devam ediyor. İngiltere, Hollanda, Avusturya ve Almanya başta olmak üzere vatanseverler Şırnak kampanyamız için seferber olmuş durumdalar. Hepsine teşekkür ediyoruz.''

Türkiye'nin dört bir yanından bağış yapmak isteyenler Öncü Kadın il ve ilçe başkanlıklarına ulaşabilir ya da 0538 264 14 61 numaralı telefonu arayabilir. Haydi Türkiye, dayanışmaya!

# antalya # vatan partisi # almanya # şırnak # avrupa # Edremit # öncü kadın # Kıyafet # oyuncak