Dışişlerinden o pula sert tepki: ''Derhal düzeltilmeli''

Papa'nın Irak ziyareti sonrası hatıra pulları bastırıldı. Pullara Türkiye'de bulundan bazı il ve ilçelerin resmedilmesi tepkilere neden oldu. Dişişleri Bakanlığı internet sitesinden konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak derhal düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Dışişlerinden o pula sert tepki: ''Derhal düzeltilmeli''

Papa'nın Irak ziyareti sonrası hatıra kalması amacıyla pul basıldı. Pulların üstünde Türkiye'deki bazı il ve ilçelerin resmedilmesi dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığı internet sitesindeki açıklmasıyla pulların üstüne bastırılan görsellere tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir.

Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir.

Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır.

IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.

# türkiye # dışişleri bakanlığı # ıkby # papa # ilçe # il # Fransuva