Ruhani: İran ordusu, İslam dünyasının askeri gücüdür

İran milli ordu gününü kutladı. Resmi geçit törenine kısa süre önce Rusya’dan alınan S-300 füzeleri damgasını vurdu. Törende İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Ordusu’nun islam dünyasının askeri gücü olduğunu söyledi. Ruhani "Biz, İslam ülkelerinin gücünü kendi gücümüz ,kendi gücümüzü ise İslam ülkelerinin gücü olarak görüyoruz. " dedi.

İran’da “Milli Ordu Günü” kutlandı.

İran ordusunun hava, kara ve deniz kuvvetleri ile gönüllü halk milislerinin katıldığı resmi geçit töreninde kuvvet komutanları ve İran cumhurbaşkanı Hasan ruhani birlikleri ayakta selamladı.

Kısa bir süre önce Rusya’dan alınan S-300 Füze sistemlerinin en önde olduğu geçit töreninde İran’ın milli üretimi olan uzun menzilli füze sistemleride kortejdeydi.

Törende konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani "İran’ın askeri gücü, İslam Dünyasının askeri gücüdür" dedi.

İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği zirvesinde bunu tüm liderlere söylediğine dikkat çeken Ruhani, "bizim askeri, siyasi ve ekonomik gücümüz hiçbir zaman komşularımız ve İslam ülkeleri aleyhine kullanılmamıştır ve kullanılmayacaktır" ifadelerini kullandı. Ruhani, İran’ın, İslam ülkelerinin gücünü kendi gücü ve kendi güçlerini ise İslam ülkelerinin gücü olarak gördüklerininin altını çizdi.

Haber-Kamera: Yakup Aslan​

ulusalkanal.com.tr

# iran # İslam # ruhani # iran ordusu # Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani