Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu yeniden aday

Hükümetin kurulması kadar, Meclis Başkanlığı seçimide en çok konuşulan konular arasında. Dört partide düğüm haline gelen Meclis Başkanlığıyla ilgili stratejilerini belirlemeye çalışıyor. MHP'de öne çıkan ismin Ekmeleddin İhsanoğlu olduğu belirtiliyor.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu yeniden aday

Gözler koalisyonun hangi partiler arasında kurulacağına çevirildi. Ancak partiler için hükümet olmak kadar Meclis Başkanlığıda son derece önemli bir konu. Yasama organının başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanlığına vekalet eden isim. Bir başka ifade ile 2'nci Cumhurbaşkanı.

Sandıktan çıkan Meclis aritmetiği Meclis Başkanlığını da kritik bir konuma getirdi. Meclise giren 4 partide kendi adayını belirleme telaşında.

Meclis, yemin töreni için toplandığı an, Başkanlık Divanı’nın oluşma süreci de başlayacak. Partiler 5 gün içinde adaylarını belirleyecek, ardından Başkanlık seçimi yapılacak.

MİT Yasası, Sulh Ceza Hakimlikleri ve dershanelerin kapatılması düzenlemelerin iptal edilmesini isteyen F tipi yapılanmanın, MHP'den Milletvekili seçilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Meclis Başkanı olması için harekete geçtiği iddia edildi edildi.

Aydınlık gazetesinin MHP kulislerine dayandırdığı haberine göre de Devlet Bahçeli, seçimin ertesi günü Meclis Başkanı adayını belirleyip parti yönetimine bildirdi. Bahçeli’nin adayı, diğer partilerinde desteğini alabileceği düşüncesi ile çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.

ulusalkanal.com.tr

# devlet bahçeli # hükümet # Ekmeleddin İhsanoğlu # çatı aday