E-Bilet krizi

Futbolda yeni bir devir başlıyor. Kâğıt bilet dönemini rafa kaldıran E-bilet uygulamasına bu hafta geçildi. Taraftarları kayıt altına alacak E-bilet uygulamasına tepki gecikmedi. Beşiktaş Kongresi üyesi ve Avukat Ali Rıza Dizdar uygulamanın iki nedeni var dedi. Biri yurttaşları fişlemek 2'incisi de Çalık Grubuna para kazandırmak.

Türk futbolunda kâğıt bilet dönemi dün itibarıyla sona erdi.

Milyonlarca spor seyircisini kapsayan TFF'nin elektronik bilet uygulaması stadyumlarda kargaşaya yol açacak gibi görünüyor. Yeterince duyurulmadan hayata geçirilen uygulama tepkilere neden oldu.

E-bilet sistemi şimdiden kafaları karıştırdı. Seyirci, bilet satın alabilmek için vatandaşlık numarası, fotoğraf, ev adresi ve kimlik bilgilerini bankaya beyan edecek. Seyircilerin, stattaki her anı kamerayla izlenecek. Tribünde olay çıkaran, siyasi slogan atan, küfür eden taraftarlar hakkında ise kamera tespiti sonrası yasal işlem başlatılacak. Ancak Kombine sahipleri bu uygulamadan muaf tutulacak. Beşiktaş Kogresi üyesi ve Avukat Ali Rıza Dizdar, amacın fişleme olduğunu vurguladı.

Elektronik bilet uygulaması bu hafta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle hayata geçecek. Taraftar rekoru kıran siyah-beyazlılar, pazar günkü derbide boş tribünlere oynama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Dizdar uygulamanın tarihine de dikkat çekti.

Her izleyici, "Passolig" adı verilen plastik kartlardan edinmek zorunda. Kartı çıkarmak için ilk etapta 15 lira daha sonra her maç içim ek ücret olarak 2 lira ödenecek. Bu kart ücreti her yıl yenileme adı altında enflasyon oranında artacak. İşin bankacılık boyutu ise, Çalık Holding'e ait Aktif Bank'a verildi. Dizdar, Çalık Grubunu rant sağlanmak istendiğini söyledi.

Haber: Lale Delidağ

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr

# kriz # fişleme # taraftar # futbol # stadyum # tribün # e-bilet # çalık grubu