Musul Ovaköy'ü istiyor

Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı Türkiye ile Irak arasında açılması planlanan Ovaköy sınır kapısı ile ilgili konuştu. Küçüksakallı, şehrin Ovaköy sınır kapısının açılmasını çok arzu ettiğini söyledi.

Musul Ovaköy'ü istiyor

DEAŞ terörü yüzünden kapatılan Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu 7 yıllık aranın ardından haziranda resmen faaliyete geçecek. Yeni Şafak’a konuşan Başkonsolos Mehmet Küçüksakallı, şehirde “güvenin sembolü” olarak görüldüğünü bildirdi.

- Musul Başkonsolosluğu'nun açılmış olması Türkiye-Irak hükumetlerinin ortak projesidir. İki ülkenin ilişkilerinde biz bir köprü olacağız. Eğitim, üniversite, sağlık, alt yapı, belediye hizmetleri her alanda bizim sunabileceğimiz imkanlar var.

OVAKÖY SINIR KAPISI PROJESİ

Küçüksakallı, Türkiye ile Irak arasında açılması planlanan Ovaköy Sınır Kapısı’na da değindi. Ovaköy’den sınır kapısı açılırsa doğrudan Musul’a inecek. Musul’un çok istediği bir proje” dedi.

- Irak’ın istikrarı, refahı bizim için ve bölge açısından önemli. PKK terör örgütü ile mücadelemizi Irak’la birlikte yürütmemiz lazım. Buralar istikrara kavuşmadan Türkiye’nin kendisini tam güvende hissetmesi zor. Dolayısıyla buralarda bizim mevcudiyetimiz önemli.

# deaş # ırak # musul # türkiye ırak # ovaköy # Ovaköy Sınır Kapısı