Otomotiv sektörüne Kovid-19 darbesi

Ford Otosan, Toyota ve Honda’nın ardından Mercedes de Hoşdere ile Aksaray fabrikalarında üretimi askıya alacak. Tofaş ise Bursa’daki fabrikasında '1.5 metre sosyal mesafe' kuralı uygulayacak. General Motor ve Ford ise medikal ürün üretmeyi planlıyor.

Otomotiv sektörüne Kovid-19 darbesi

Mercedes üretime ara veriyor, Tofaş hızı yavaşlatıyor.

Otomotiv sektöründe koronavirüs salgını nedeniyle fabrikada üretime ara verme kararı alan firma sayısı artıyor.

Ford Otosan, Toyota ve Honda’nın ardından Mercedes de Hoşdere ve Aksaray fabrikalarında üretimi geçici olarak askıya alacak.

Tofaş ise Bursa’daki fabrikasında üretime devam edecek. Ancak "1 buçuk metre sosyal mesafe" kuralı uygulayacak. Bu da üretimin hızını düşürecek.

İlk adım Ford Otosan'dan gelmişti. Hafta başında KAP'a yapılan açıklama ile Kocaeli Gölcük fabrikasında üretime ara verildi. Ardından Toyota, Sakarya’da bulunan fabrikasında üretim faaliyetinin askıya aldı. Honda da dün Kocaeli Şekerpınar fabrikasında üretimi iki hafta süreyle durdurdu.

Öte yandan bazı otomotiv şirketleri "solunum cihazı" üretimine geçmeyi planlıyor. Virüs salgını sebebiyle medikal ürünlerde yetersizlik dünyanın her yerinde görülen bir sorun oldu. Üst solunum yolunu direkt etkileyen Kovid-19 ile savaş için Ford ve General Motors medikal solunum cihazı üretecek...

ulusal.com.r

# toyota # mercedes # honda # ford otosan