Leyla Zana'nın milletvekilliği düşüyor

PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin milletvekili Leyla Zana'nın milletvekilliği düşüyor. Meclis Karma Komisyonu, 212 bileşimde Meclis Genel Kurulu'ndaki çalışmalara katılmadığı için Zana'nın vekilliğini düşürme kararı aldı. Zana'nın vekilliğinin düşürülmesi için oylama yapılırken CHP'li üyeler salonu terk etti. Karar Genel Kurul'da da görüşülecek.

Leyla Zana'nın milletvekilliği düşüyor

HDP'li Tuğba Öztürk ve Faysal Sarıyıldız'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından sıra Leyla Zana'ya geldi.

Meclis Karma Komisyonu, PKK'nın siyasal uzantı HDP'nin Ağrı Milletvekili Zana'nın vekilliğinin düşürülmesine karar verdi.

Zana'nın 212 bileşimde Meclis Genel Kurulu'ndaki çalışmalara katılmaması nedeniyle devamsızlık yaptığı belirtildi. Bunun üzerine Zana hakkında hazırlanan rapor Adalet ve Anayasa Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon'da görüşüldü.

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop Zana'ya komisyonda savunma yapabileceğine dair yazıyı ulaştırdıklarını ancak herhangi bir başvurusunun bulunmadığını söyledi.

Vekillerinin görüşlerinin ardından oylamaya geçildi. CHP'li komisyon üyeleri görüşmeler sırasında komisyondan ayrıldı ve oylamaya katılmadı.

Komisyonda kabul edilen karar Genel Kurul'da da ele alınacak. Buradaki görüşmelerde 276 milletvekilinin "Evet" oyu vermesi durumunda Zana'nın vekilliğinin düşmesi kesinleşecek.

Leyla Zana, 1 Kasım genel seçimlerinin ardından Genel Kurul'da yemin metnindeki "Türk milleti" ifadesini "Türkiye Milleti" olarak okumuştu. Metninde yazan ifadeleri aynen okumadığı için de yemini kabul edilmemişti.

ulusal.com.tr

# leyla zana