Çavuşoğlu'nun açıkladığı Yunanistan ile uzlaşı başlıkları | Ulusal Kanal diplomatik kaynaklardan öğrendi: İşte o maddeler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan'daki temaslarının ardından yaptığı açıklamada Yunanistan ile 25 başlıkta uzlaşıldığını açıkladı. Ancak bu başlıklara ilişkin detaylar henüz paylaşılmadı. Ulusal Kanal'ın diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre ekonomi, lojistik, turizm, tarım, yatırım ajansları, enerji ve ticaret hacminin artırılması 25 başlık içinde yer aldı.

Çavuşoğlu'nun açıkladığı Yunanistan ile uzlaşı başlıkları | Ulusal Kanal diplomatik kaynaklardan öğrendi: İşte o maddeler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bahsettiği 25 maddelik anlaşmanın ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Niko Dendias’ın Türkiye ziyaretindeki kışkırtıcı açıklamalarının ardından Ankara ve Atina arasında yeni bir görüşme yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 31 Mayıs’ta mevkidaşı ile Atina’da bir araya geldi.

Türk ve Yunan basınında yer alan haberlerde ikilinin görüşmesinde Ege, Doğu Akdeniz, PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin Yunanistan’daki faaliyetlerinin ele alındığ belirtildi. Azınlıklar, düzensiz göç ve Kıbrıs dahil tüm önemli meselelerin de bir kez daha tartışıldığı ifade edildi.

Çavuşoğlu’nun söz ettiği anlaşma maddelerinin ayrıntılarına ise Ulusal Kanal ulaştı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, turizm, denizcilik, eğitim, sosyal güvenlik, çevre korunmasıyla ilgili konularda anlaşma sağlandı.

25 madde içinde ticaret, ulaştırma, lojistik, ve sağlığın da yer aldığı belirtildi.

Yunan devlet ajansı ANA-MPA da , iki bakanın görüşmesinin samimi ortamda geçtiğini ve tüm meselelerin konuşulduğunu manşetine taşıdı.

Kathimerini gazetesi de, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ekonomik iş birliğinin Atina'daki kritik görüşmelerde kabul edildiğini haberleştirdi.

# türkiye # yunanistan # ulusal kanal # çavuşoğlu # diplomasi # Dendias # türkiye yunanistan # Diplomatik kaynaklar # uzlaşı # miçotakis # Çavuşoğlu Dendias # diplomatik ilişkiler # çavuşoğlu yunanistan