Erdoğan'ı gemide tutacaklardı

Darbe kalkışması gecesi Akıncı Üssünde yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianamede yer alan çarpıcı bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianameye göre darbeciler 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Muğla'dan alıp, İstanbul'a getirecek daha sonra da denize açılacak bir gemiye götüreceklerdi.

Erdoğan'ı gemide tutacaklardı

15 Temmuz gecesi planları tutsaydı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Muğla'dan alıp, İstanbul'a getireceklerdi. Daha sonra hava yolu ile denize açılacak bir gemiye götüreceklerdi.

Bu bilgiler Akıncı Üssü İddianamesi'nden. 4 bin 658 sayfa ve 570 klasörden oluşan iddianamede 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde yaşananların ayrıntıları yer aldı.

FETÖ'cü Özel Kuvvetler Komutanlığı timlerinin planları gizli tanık ifadeleri ile aydınlatıldı.

Plana göre Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de alınarak Akıncı’ya götürülecekti.

İddianamede 143. Filo gazinosunda olduğu değerlendirilen Adil Öksüz’ün yanında tümgeneraller Mehmet Dişli ile Kubilay Selçuk da vardı.

Yine iddianamade Yurtta Sulh Konseyi üyeleri arasında gösterilen ve bir nummaralı şüpheli Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş’un, kalkışmadan bir gün önce Akıncı 4. Ana Jet Üssü’ndeki sorgu odalarını temizlettirdiği ve bazı odaları rehinelerin tutulması amacıyla boşalttırdığı ortaya çıktı.

Yurtta Sulh isimli WhatsApp grubunu Binbaşı Murat Celeboğlu’nun oluşturduğu belirtildi. Celeboğlu’nun gruba 46 kullanıcı eklediği, 15 Temmuz 21.15’de “Ben Binbaşı Murat Celeboğlu. Toplu görüşmeleri buradan yapacağım. Önemli gelişmeleri buraya bildirirseniz Ankara’ya ileteceğim” yazdığı kaydedildi.

25'i general toplam 481 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede 1 numaralı şüpheli Fethullah Gülen, 2 numaralı şüpheli Adil Öksüz, 3 numaralı şüpheli ise Kemal Batmaz. Darbenin askeri sorumlusu da Akın Öztürk.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # 15 temmuz # cumhurbaşkanı erdoğan # whatsapp # mehmet dişli # özel kuvvetler komutanlığı # Başbakan Binali Yıldırım # MİT Müsteşarı Hakan Fidan # adil öksüz # İçişleri Bakanı Efkan Ala # Akıncı 4. Ana Jet Üssü # Yurtta Sulh