Diyarbakır'da terör saldırısı: 7 şehit, 27 yaralı​

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırıda 6 polis şehit olup, 14 polis memuru ile 9 sivil yaralanmıştı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit olan polis sayısının 7'ye yükseldiğini, yaralı sayısının ise 27 olduğunu açıkladı.

Diyarbakır'da terör saldırısı: 7 şehit, 27 yaralı​

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 6 polis şehit olup, 14 polis memuru ile 9 sivil yaralanmıştı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Diyarbakır'daki terör saldırısında 7 polis şehit oldu, 13'ü polis 27 yaralı" dedi.

Alınan bilgiye göre, Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamada, 13'ü polis 27 kişi yaralandı. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 7 polis memuru müdahaleye rağmen şehit düştü. 27 yaralının tedavileri sürüyor.

Saldırıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği şüphesi üzerinde duruluyor.

Patlamanın şiddetiyle Şehirlerarası Otobüs Terminali ve çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı, bazı araçlarda hasar meydana geldi.

ERDOĞAN, EFKAN ALA'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

ulusalkanal.com.tr

# şiddetli patlama # Sur