Doğu Akdeniz'de Yunan-Fransız kışkırtması

Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı cephenin başını çeken Yunanistan ve Fransa, provokasyonlarına yenisini ekledi. Fransa, araştırma gemisini Türkiye-Libya Deniz Sınırı Anlaşma bölgesine soktu. Yunanistan gemi için NAVTEX yayınladı. Türkiye bölgeye bir fırkateyn göndererek, sınır ihlaline müdahale etti.

Doğu Akdeniz'de Yunan-Fransız kışkırtması

Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı açık ittifak oluşturan Yunanistan ve Fransa, bölgede gerilimi tırmandırmak için bu kez sivil bir araştırma gemisini kullandı.

Fransa, su altı araştırma gemisi L’Atalante'u, Girit adasının güneyinde Türkiye-Libya anlaşmasıyla sınırlandırılmış ve Türkiye’nin egemenlik alanındaki bölgeye gönderdi.

Atina merkezli Greek City Times sitesinde yer alan habere göre, Yunanistan, Fransız gemisi için NAVTEX yayınlarken, gemiye bir Yunan fırkateyni eşlik etti.

Türkiye, gelişme karşısında ilk kez bir karşı-NAVTEX yayınlamadı, yetki alanını ihlal eden geminin bölgeden çıkarılması doğrudan bir fırkateyn gönderdi.

# türkiye # libya # yunanistan # fransa # doğu akdeniz # Girit # Navtex # türkiye libya # ittifak # Yunanistan Fransa # kışkırtma # fırkateyn # gerilim # provokasyon # Yunanistan kışkırtma # yunanistan navtex # Yunan fırkateyni