Eski Alman Ordusu askeri ailesini katletti

Almanya'da bir evde 12 Şubat'ta yangın çıktı. Yangında aralarında 2 çocuğun bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti. Yapılan araştırmalar neticesinde evin Alman Ordusu'nda görev yapmuş eski bir askerin olduğu ortaya çıktı. İlk bakışta normal bir yangınmış gibi görünen olayda otopsi sonucu cinayet izlerine rastlandı. Cinayet masası ekipleri olay hakkında soruşturma başlattı. Vatan Partisi Avrupa Öncü Kadın yönetim kurulu üyesi Ayşe Büyükyorulmaz olay yerine giderek hayatını kaybeden aile fertlerini tanıyan arkadaşlarıyla görüştü.

Eski Alman Ordusu askeri ailesini katletti

Haber: Ayşe Büyükyorulmaz

Ancak işin aslı göründüğü gibi değildi, olayın ardında uzun yıllar Afganistan da görev yapmış bir asker var.

Almanya Kuzey Ren Vestfaliya Eyaleti’nde bulunan Radevormwald şehri 12 Şubat Cuma günü korkunç bir olayla sarsıldı. Tek katlı müstakil bir evde yangın çıkmış aralarında 1 ve 4 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmişti. Ancak cesetlerde bir anormallik olduğu hemen fark edilmekteydi.

Alman yayın organı Focus ve RTL.de internet sayfalarında yer alan haberlere göre yangının söndürülmesinin ardından cesetlerde yapılan incelemede hayatlarını kaybetlerinin sivri ve delici bir alet nedeniyle olduğunun anlaşılması üzerine olay cinayet masası ekiplerine sevk edildi.

Kısa bir inceleme sonrası cinayet masası ekiplerinin basına verdiği bilgiye göre; Afganistan’da da görev yapmış bir asker olan evin babası (41) karısı (37), kayınvalidesi (77), bir ve dört yaşlarındaki biri kız biri erkek iki çocuğunu bıçakla öldürdükten sonra evi ateşe vererek intihar etmişti.

Olayın yaşandığı yerde ikamet eden Vatan Partisi Avrupa Öncü Kadın yönetim kurulu üyesi Ayşe Büyükyorulmaz olay yerine giderek hayatını kaybeden aile fertlerini tanıyan arkadaşlarıyla görüştü. Büyükyorulmaz’ın edindiği bilgilere göre; karı koca geçimsizlik halindeydi ve kadın eşinden boşanmak istiyordu. Özellilkle son bir kaç gündür evden sürekli olarak kavga sesleri duyulıyordu. Öldürülen kadının annesinin de emekli olduğu ve kızı çalışırken çocuklara bakmak için aynı evde yaşıyordu.

Avrupa Öncü Kadın Temsilciği yaşanan acı olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek ‘’Kadına yönelik şiddet olaylarında değişen sadece kadınların adı, sözde gerekçeler ise hep aynı. Dünyanın neresinde olursa olsun kadına ve çocuğa yönelik şiddeti önlemek için mücadele edeceğiz’’ diyerek tepkilerini dile getirdi.

# ordu # alman