Libya'ya müdahale edin çağrısı

Sirte için geri sayım başladı. Libya'da önemli kazanımlar elde eden Ulusal Mutabaka Hükümeti, Sirte ve Cufra operasyonu için hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Hafter yanlısı Tobruk Meclisi'nden de Mısır'a çağrı yapıldı, "Libya'ya müdahale edin" denildi.

Libya'ya müdahale edin çağrısı

Libya Ordusu, Sirte ve Cufra'ya operasyon için hazırlıklarına hız verdi. Milislerin işgalindeki sahil kenti Sirte ve stratejik hava üssüne ev sahipliği yapan Cufra, Libya ordusu için önemli.

Yenişafak'ın haberine göre Ulusal Mutabakat Hükümeti Ordusu, Sirte savaşına hazırlık için bölgeye asker ve zırhlı araç sevkıyatını yoğunlaştırdı.

Libya Başbakanı Feyyaz el Serrac da önceki gün Trablus’ta komutanlar ile bir araya geldi.Toplantıda, Sirte-Cufra bölgesine yönelik operasyonların seyri ve kurtarılan bölgelerde güvenliğin temin edilmesi konuları ele alındı.

Görüşmede ayrıca, dost ülkelerle Libya Ordusu'nun savunma kapasitesinin geliştirilmesi konuşuldu.

Hafter’den kurtarılan bölgelerde “güvenliği sağlayacak” ve silahlı grupların eylemlerine son verecek “Ortak Güç” isimli yeni bir emniyet biriminin kurulmasına da karar verildi. ES//

Operasyon hazırlıkları sürerken Hafter yanlısı Tobruk Temsilciler Meclisinden de Mısır'a askeri müdahale çağrısı geldi. Yazılı açıklama yapıldı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin geçen haftalarda Libya'ya müdahale imasındaki ifadelerinin memnuniyetle karşılandığını duyuruldu.

Açıklamada, “İki ülkeyi hedef alan ulusal güvenlik tehditleri halinde Mısır Silahlı Kuvvetleri Libya’ya müdahale etmeli." ifadesine yer verildi.

Libya'da 2015 sonunda Suheyrat Anlaşması sonucunda Libya'daki yürütme merci olarak Başkent Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti görevlendirilmişti.

Akile Salih'in başkanlık ettiği 200 sandalyeli Tobruk Temsilciler Meclisi de söz konusu anlaşmayla yasama organı olarak görevlendirilmişti.

ulusal.com.tr

# libya # mısır # hafter # Sirte