Abdüllatif Şener: Perinçek'in yurtdışı yasağı kaldırılsın

"Perinçek'in yurtdışı yasağı kaldırılsın". Çağrı, Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den geldi. "Bu Perinçek'in şahsi davası değildir, Türkiye'nin davasıdır" diyen Şener, sözde Ermeni soykırım iddialarına karşı Perinçek'in 28 Ocak'ta AİHM'de görülecek davaya katılmasının bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Abdüllatif Şener: Perinçek'in yurtdışı yasağı kaldırılsın

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yurtdışı yasağının kaldırılması için çağrı yaptı.

Ermeni soykırımı yoktur dediği için yargılanan Perinçek'in AİHM'de İsviçreye'ye karşı zafer kazandığı davanın temyiz duruşması 28 Ocak'ta AİHM Büyük Daire'de.

"Bu dava Perinçek'in şahsi davası değildir, bu dava Türkiye'nin davasıdır" diyen Şener, Perinçek'in AİHM'deki duruşmaya katılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Perinçek'in yurtdışı yasağının kaldırılması için yapılan başvurulara henüz bir yanıt gelmediğini hatırlatan Şener, Hükümet'e seslendi:

"Ermeni soykırımı iddialarının yalan olduğu konusunda Sayın Doğu Perinçek'in AİHM'de kazandığı dava Türkiye'ye büyük avantaj sağlamıştır. 28 Ocak'ta AİHM Büyük Daire'de duruşma var. Duruşma tarihine az bir süre kaldı. Ancak bu duruşmaya katılıp savunma yapması gereken Doğu Perinçek hakkında yurtdışına çıkış yasağı var. Bu dava Perinçek'in şahsi davası değildir. Bu dava Türkiye'nin davasıdır. Konu hassastır. Perinçek'in 28 Ocak'ta AİHM Büyük Daire'deki duruşmaya katılması zorunludur. Buna engel varsa derhal kaldırılmalıdır. Devlet olaya müdahale etmeli ve gereği yapılmalıdır. Bu savsaklanacak bir konu değildir."

Abdüllatif Şener, Perinçek'e bakanlara uygulanan protokolün uygulanması ve masraflarının da devlet tarafından karşılanması gerektiğini de belirtti. Şener'in bir de uyarısı oldu. Eski Başbakan Yardımcısı, Perinçek'in duruşmaya katılmasını engelleyenlerin doğabilecek olumsuzlukların da sorumlusu olacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

# Perinçek # aihm # ermeni # Beni alın Perinçeki Gönderin # 1915 # abdüllatif şener