Sağlık-Sen'den sağlık çalışanları raporu: Sağlık personeli mali ve özlük haklarında sorunlar yaşıyor

Sağlık-Sen 'Türkiye Sağlık Çalışanları Raporu'nu açıkladı. Rapora göre salgın döneminin kahramanları olan sağlık çalışanları hala mali ve özlük haklarında sorunlar yaşıyor.

Sağlık-Sen'den sağlık çalışanları raporu: Sağlık personeli mali ve özlük haklarında sorunlar yaşıyor

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında büyük özveriyle çalışan sağlık personeli bu süreçte birçok mali ve özlük hakkı sorunuyla karşılaştı.

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şubesi, Ocak2021TürkiyeSağlık ÇalışanlarıRaporunu yayınladı. Rapora göre sağlık çalışanları yeni yıla ücret adaletsizliği ve istihdam yetersizliği ile giriş yaptı.

Raporda sağlık personelinin sıklıkla hizmet aldığı kreş, dinleme tesisleri ve misafirhanelere yapılan yüzde 14’lük zammın da altı çizildi. 1 gecede kapatılan kreşlerle sağlık çalışanların mağdur olduğu söylendi.

Sağlık çalışanları, pandemi ile mücadelenin devam etmesine rağmen 2021 itibariyle ilave ek ödeme hakkının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, salgın koşullarında sağlık emekçileri açısından tek olumlu gelişmenin aşılamada öncelik hakkı olduğunu ifade etti.

# sağlık # türkiye # ocak # tesis # rapor # 2021 # emekçi # mağdur # ekonomik # maddi # Sağlık Çalışanları # sağlıksen