G20 Maliye Bakanları Toplantısı başladı: 75 milyar dolarlık artış talebi

G20 Maliye Bakanları toplantısı Venedik'te başladı. Kovid-19 ile mücadele gündemi öne çıktığı toplantıda uluslararası kamu finansmanında 75 milyar dolarlık artış talep edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ilk günü değerlendirdi. Elvan, enflasyon baskısına dikkat çekti.

G20 Maliye Bakanları Toplantısı başladı: 75 milyar dolarlık artış talebi

G20 ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Venedik'te bir araya geldi. Dönem başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde bu yılki üçüncü toplantılarda Kovid-19 ve etkileri öne çıktı.

Toplantının bakanların katıldığı ilk gününde, "Pandemi çağımız için küresel bir anlaşma" gündeme geldi.

Salgına hazırlıkla ilgili olarak küresel müşterekleri finanse etmeye yönelik G20 Üst Düzey Bağımsız Panel Raporu kamuoyuna açıklandı.

Söz konusu raporda, salgınlara hazırlığın, yeni tip koronavirüsün bitmesini beklemeden geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

Raporda, eksikleri gidermek ve mevcut harcama seviyelerini iki katına çıkarmak için gelecek 5 yıl için uluslararası kamu finansmanında yılda 15 milyar dolardan 75 milyar dolarlık bir artış talep edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, G20 Maliye Bakanları toplantısının ilk gününü değerlendirdi. Mesajını sosyal medya üzerinden verdi.

- Küresel tehdit oluşturmaya başlayan enflasyon baskısına dikkat çektik. Uluslararası Finansal Mimari başlığında görüşlerimizi dile getirdik. Çok Taraflı Kalkınma Bankalarının pandemi ile mücadeledeki önemine değindik.

G20 KAPSAMINDA İKİLİ GÖRÜŞMELER

Lütfi Elvan, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanı Nam-Ki Hong ile de toplantı yaptı.

Bakan Elvan, toplantı kapsamında ikili temaslarını sürdürdü. Hazine ve Maliye Bakanı, Meksikalı mevkidaşı Arturo Herrera Gutierrez ve Arjantinli mevkidaşı Martin Guzman ile ayrı ayrı görüştü.

# ekonomi # enflasyon # Hazine ve Maliye BakanlığI # dolar # kovid 19 # G20 # Venedik # lütfi elvan # Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan # janet yellen # bruno le maire # G20 ülkeleri # ABD Hazine Bakanı Janet Yellen