İşgalciye destek Türkiye'ye suçlama

Tarafsız kalması gereken ABD, Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'a destek açıklaması yaptı. Dışişleri Bakanı Pompeo, "Ermenistan'ın kendilerini savunabileceklerine dair umutluyuz" dedi. Türkiye'yi de hedef alan Pompeo, "Ateş gücü desteği çatışmaları şiddetlendiriyor" ifadelerini kullandı.

İşgalciye destek Türkiye'ye suçlama

Ermenistan'ın hezimeti Washington'un gündeminde. Bu kez suçlamayı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptı. İşgalci Ermenistan'a destek veren ABD, Türkiye'yi suçladı.

Pompeo bir radyo programına konuk oldu. ABD Dışişleri Bakanı, Dağlık Karabağ'a ilişkin Türkiye'yi suçlayan ifadeler kullandı.

Mike Pompeo, "Azerbaycan'a ateş gücü desteği çatışmaları şiddetlendiriyor" dedi.

Azerbaycan'ın toprak mücadelesi de hedefindeydi Pompeo'nun. Ermenistan'a desteğini "Ermenilerin Azerbaycanlıların yaptıklarına karşı kendilerini savunabileceklerine dair umutluyuz" diyerek göserdi.

Dağlık Karabağ işgali sorunun çözümü için ABD, Rusya ve Fransa'nın oluşturduğu MİNSK üçlüsünün eşbaşkanlarından olan Washington tarafsız kalması gerekirken hiçbir zaman bunu yapmadı. BM kararlarına rağmen 30 yıl süren işgale ses çıkarmayan ABD, daha önce Ermenistan'ı destekleyen açıklama ve eylemlere imza atmıştı.

# abd # türkiye # rusya # Azerbaycan # fransa # pompeo # Ermenistan