Ergenekon tertibi çöktü

Ergenekon tertibi çöktü

Türk milleti duvarları yıktı, Ergenekon tutuklularının tahliyeleri bugün de sürdü.

İlk tahliye haberleri sabah geldi. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında tahliye kararı verdi. Tolon, Zirve Davası'nda tutuklu yargılandığı için şimdilik Silivri Cezaevi'nden çıkamayacak. Tolon'un avukatı İlkay Sezer, kararın ardından ikinci tahliye başvurusunu Malatya'daki mahkemeye yaptı.

Yayıncı Durmuş Ali Özoğlu için de tahliye kararı çıktı. Bu kararı da 21. Ağır Ceza Mahkemesi verdi.

Boğaç Kaan Murathan da tahliye edildi. Mahkeme, Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini ise reddetti.

Öğle saatlerinde tahliye kararları gelmeye devam etti. Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve Emekli Korgeneral Mehmet Eröz hakkında İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye kararı verildi.

Yeni tahliye haberleri birbirinin peşi sıra geldi. Ankara GATA Hastanesi'nde tedavi gören Eski Ege Ordusu Komutanı Emekli Orgeneral Nusret Taşdeler'in tahliyesine karar verildi. Ergenekon tutuklusu Yarbay Mustafa Dönmez de İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Öğleden sonra ise, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni iken tutuklanan Deniz Yıldırım hakkında tahliye kararı verildi. Bu kararı 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi aldı.

İki tahliye haberi de akşam üzeri İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Emekli Binbaşı Fikret Emek ve SESAR Başkanı İsmail Yıldız serbest bırakıldı.

5 Ağustos'taki kararla birlikte tutuklanan Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile Yazar Ergün Poyraz da tahliye edildi.

Günün son tahliye kararları akşam saatlerinde geldi. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi üyesi Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Emekli Albay Fuat Selvi ve Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk için tahliye kararı verildi.

Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Emekli Albay Fikri Karadağ hakkındaki talepler ise görüşülmeye devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# tahliye # serdar öztürk # veli küçük # Levent Ersöz