Goalball kadın milli takımımız 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları için yola çıktı

2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları için Türk Milli Takımımız yola çıktı. 2016 yılında Goalball Kadın Milli Takımımız tarihte bir ilki başararak,Takım sporlarında Paralimpik Olimpiyat şampiyonluğunu ülkemize getirmişti. Ulusal Kanal’a konuşan Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çetinkuş, “ Çok iyi hazırlandık. 2020 olimpiyatlarında da yeni şampiyonlukları ülkemize getireceğiz.” dedi.

Goalball kadın milli takımımız 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları için yola çıktı

Haber : Yalçın Semir Akarsu

İkinci Dünya Savaşı sırasında görme yetisini yitiren askerleri rehabilite etmek için geliştirilen Goalball branşı ile, görme engelli vatandaşlarımız hayata tutunuyor.

Görme Engelliler Spor Fedarasyonu; Atletizm, Futbol, Futsal, Goalboll , Halter, Judo, Satranç, Yüzme branşlarıyla, görme engelli vatandaşlarımızın hayata tutunmasına destek oluyor.

Paralimpikolimpiyatlarında görme engelli milli takımımız oldukça başarılı olduğunu söyleyen, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çetinkuş, “Tokyo Olimpiyatlarında bir rekor da Paralimpik branşlardan gelecek.” dedi.

2012 Paralimpik olimpiyatlarında erkekler Goalboll Milli Takımımız 3’üncü oldu. 2016 Paralimpik Olimpiyatları’nda da Kadınlar Golbol Milli Takımımız, olimpiyat tarihinde takım sporlarında ülkemize ilk altın madalyayı kazandırdı.

Goalball, kısa kenarların kale olduğu dikdörtgen bir sahada, karşılıklı 3 er oyuncunun elleriyle birbirlerine gol atmaya çalıştığı bir oyun branşı.

Paralimpik Olimpiyat Şampiyonu Goalboll kadın milli takımımızın oyuncularından Gülşah Almeida, Ulusal Kanal’a konuştu.

Görme engelli yatılı okullarının kapatılması, yeni alt yapı oyuncularının yetiştirilmesine engel.

Görme engelliler branşlarında gönüllü destekçiler oldukça önemli.

# olimpiyatlar # paralimpik # 2020 Tokyo # Golbol Kadın Milli Takımı