Türkiye'nin ne kadar doğal gaz rezervi var? Türkiye ne kadar doğal gaz keşfetti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 135 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin müjdesini canlı yayında duyurdu. Peki Türkiye şimdiye kadar ne kadar doğal gaz rezervi keşfetti?

Türkiye'nin ne kadar doğal gaz rezervi var? Türkiye ne kadar doğal gaz keşfetti?

Vatandaş günlerdir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjdeyi bekliyordu.

Zonguldak'ta Filyos Limanı'nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeyi duyurdu. Sakarya Gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yapıldı.

DOĞAL GAZ REZERVLERİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 85 milyar metreküp yeni rezerv keşfedildiğini açıklamıştı. 21 Ağustos'ta Sakarya Gaz Sahası'nda (Tuna-1) 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu açıklanmıştı. Eylül ayında yapılan son keşifle birlikte toplam rezerv 405 milyar metreküpe yükseldi.

Doğal gaz rezervleri son açıklanan müjdenin ardından büyük bir artış yaşamıştı.

21 Ağustos'ta Sakarya Gaz Sahası'nda (Tuna-1) 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu açıklanmıştı. Son keşifle birlikte toplam rezerv 405 milyar metreküpe yükseldi. Türkiye'nin yıllık ortalama doğalgaz tüketiminin 40-45 milyar metreküp biliniyor.

Sakarya Gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yapıldı. Böylece toplam rezerv 540 milyar metreküpe ulaştı.

# zonguldak # doğal gaz # rezerv # müjde # doğal gaz rezerv # tuna1