2022 Asgari ücret rakamları netleşiyor | Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü kulağı 2022 asgari ücret zammında. Ekonomistlerin asgari ücret zammına ilişkin tahminleri netlik kazandı. Peki merakla beklenen asgari ücret zammı ne kadar olacak?

2022 Asgari ücret rakamları netleşiyor | Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak?

Milyonların gözü yılbaşından hemen önce belli olacak asgari ücret zam oranında. Peki asgari ücret zammına ilişkin ekonomistlerin tahmini ne? İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRET 2022 ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Son 10 yılda asgari ücret artışlarına bakıldığında değişmeyen bir zam formülü uygulanıyor. Dolayısıyla 2022 yılının asgari ücretinin belirlenirken 2021 yıl sonu enflasyonu etkili olacak.

A Haber ekranlarında açıklamalarda bulunan Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör milyonların merakla beklediği asgari ücrete ilişkin tahminini açıkladı.

Güngör yaptığı açıklamada hükümetin yoğun bir tempo içinde asgari ücret konusunda çalıştığını belirtirken, asgari ücret zam oranını yüzde 35-40 arasında beklendiğini ifade etti.

# ekonomi # enflasyon # Asgari ücret # sabah # asgari ücret 2021 # asgari ücret 2022 # asgari ücret zammı # asgari ücret ne kadar olacak # a haber # sabah gazetesi # asgari ücret ne kadar # asgari ücret beklentisi # asgari ücret beklentisi 2022 # Dilek Güngör