Çavuşoğlu: Ermeni meselesinde bile Türkiye'nin aleyhine çalışıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da market basan saldırganların Türkiye üzerinden Suriye'ye giriş-çıkış yaptığı iddialarıyla ilgili konuştu. Çavuşoğlu, "Süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne'nin 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye geldiğini, Kadıköy'de bir otelde kaldığını ve 8 Ocak'ta Suriye'ye geçtiğinin tespit edildiğini" belirtti.

Fransa'da market saldırısını gerçekleştiren Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne 2 Ocak'ta Türkiye'ye geldi, 8 Ocak'ta da Suriye'ye geçti.

Açıklamayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı'na değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu basında yer alan iddiaları doğruladı.

Çavuşoğlu, "Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye geldi. Kadıköy'de bir otelde kaldı. 8 Ocak'ta da Suriye'ye geçti. Bu bilgiler elde edilir edilmez, henüz Fransa makamları sormadan bunları kendilerine ilettik" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Ermeni soykırımı yalanıyla iglili de konuştu. "Paralel yapıErmeni meselesinde bile Türkiye'nin aleyhine çalışıyor" ifadelerini kullandı.

# fransa # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # paralel yapı # ermeni meselesi