Ergenekon'da şimdi ne olacak?

Ergenekon'da şimdi ne olacak?

Ergenekon davasında gerekçeli karar 8 ay sonra geldi. Hukukçular tarafından "yok hükmünde" kabul edilen gerekçeli kararla ilgili izlenecek yol haritası da merak konusu oldu.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinin kararını, Özel Görevli Mahkemelerin kapatıldığı 6 Mart'tan sonra en geç 15 gün içinde yazması gerekiyordu. Özel kanunda belirtilen süre 21 Mart'ta doldu, Ergenekon hakimleri bu süreyi de aştı. Karar 1 ay sonra açıklandı ancak bu kez de Ulusal Yargı Ağı'na ekleyemedi. Çünkü, tüm yetkileri kaldırılan hakimlerin, dosyaya erişim izni yok. Hatta hakimler Silivri'deki adliye binasında bile 21 Mart gününden bu yana işgalci durumunda!..

Islak ya da elektronik imzanın olmadığı 16 bin 798 sayfalık gerekçenin dosyaya girebilmesi için ilk aşamada yetki krizi çözülecek. İstanbul Adalet Komisyonu kanunda yeri olmasada istisnai bir durum yaratarak gerekçeli kararın İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon dava dosyasına girebilmesini sağlayacak. Son aşamada da 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi yazılan gerekçeyi UYAP üzerinden Yargıtay'a iletecek.

Ancak Yargıtay'ın kararı kabul edip etmeyeceği de tartışma konusu. Çünkü Yargıtay da yasal süre içerisinde yazılmayan kararı yok hükmünde sayabilir.

Ergenekon hakimlerinin gazetecilere yaptığı "Karar eksik yazıldı" açıklaması da Yargıtay'da dikkate alınacak önemli başlıklardan biri.

Haber: Naci Eriş

ulusalkanal.com.tr

# karar # ergenekon # Gladyo # gerekçeli karar # uyap