CHP'li belediyeden geri adım

İzmir'in Karşıyaka İlçesinde Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerini kapsayan imar planında geri adım atıldı. Yüzde 45 sosyal donatı payının yeniden düzenlenmesini isteyen mahalle sakinlerinin talebi, 1 Nisan'da Karşıyaka Belediye Meclisi'nde yeniden görüşülecek.

CHP'li belediyeden geri adım

Haber: Samet Can Kocagür Kamera: Özgür Doğu Saymaz

İzmir'de Ulusal Kanal'ın gündeme getirdiği, Karşıyaka ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanan kentsel dönüşüme sosyal donatı tepkisi, CHP'li Karşıyaka Belediyesi'ne geri adım attırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 Mart'taki İzmir programında mahallelilerden gelen tepki büyük yankı yaratmış, Kılıçdaroğlu mahalleye giderek vatandaşların sorunlarını dinlemişti.

Mahalle ziyaretinde vatandaşlarının sorunlarının çözülmesi konusunda Büyükşehir ve ilçe belediye başkanına talimat veren CHP Genel Başkanı, mahalliye de çözüm sözü vermişti.

Yaşanan süreci Ulusal Kanal'a anlatan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, projenin revizyonu konusunda söz verildiğini belirtti:

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahallemizi ziyaretinin ardından çözüme yönelik adımlar atıldı. CHP İl ve İlçe Başkanlarıyla yaptığımız toplantıda taleplerimizin haklı olduğu ve çözümün bir an önce gerçekleşeceği bize söylendi. Artık bizim gözümüz de 1 Nisan'da düzenlenecek Karşıyaka Belediye Meclisi'nde. Meclis toplantısında yüzde 45'lere varan sosyal donatı payının yeniden düzenlenmesini ve hak kayıplarımızın son bulmasını istiyoruz. Eğer sözler tutulmaz ve meclisten bu karar çıkmazsa biz yine hukuk mücadelemizi kaldığımız yerden sürdürmeye devam edeceğiz.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın çarşamba günü bir araya gelerek proje konusunda ortak bir karar için görüştükleri iddia edildi.

# izmir # chp # kemal kılıçdaroğlu # meclis # proje # ulusal kanal # cumhuriyet # kılıçdaroğlu # vatandaş # Tunç Soyer # Karşıyaka # belediye # Sorun # hak # Cumhuriyet Mahallesi